Szekeres Viktor

Kiderült, hogy megölik-e Indiana Jones-t az 5. rész végén

Spielberg elárulta, hogy mit tervez Indiana Jones-szal a következő film végén.

Amikor a 73 éves Harrison Ford aláírt egy újabb Indiana Jones-epizódra, a rajongók egy része elkezdett aggódni a kultikus karakter életéért, mondván a film jó lehetőséget adna a megölésére. Azonban tovább már felesleges aggódni, hiszen a rendező, Steven Spielberg egy, a The Hollywood Reporternek adott interjújában elmondta, hogy nem fogja megölni Ford karakterét az ötödik epizód végén.

Mint ismeretes, a Walt Disney Pictures nemrég jelentette be, hogy 2019. július 19-én lesz az amerikai premierje az ötödik Indiana Jones-mozifilmnek, valamint az is kiderült, hogy az egyelőre cím nélküli produkcióban természetesen a fő producerek személye (Kathleen Kennedy és Frank Marshall) sem változik majd. A film forgatókönyvét az a David Koepp fogja írni, aki az előző részt is, a Kristálykoponya királyságát is jegyezte. Koepp meglehetősen foglalkoztatott író, ha hollywoodi popcornról van szó, olyan alkotások viselik a nevét, mint a legutóbbi Jack Ryan-epizód, a Fék nélkül, a Pánikszoba, az Angyalok és démonok, a Világok harca, a Pókember és az első Mission: Impossible-epizód.

Az Indiana Jones-franchise 1981-ben indult útnak Az elveszett frigyláda fosztogatóival (Raiders of the Lost Ark), mely Amerikában összesen 248 millió dollár bevételt termelt, a világ többi részén pedig 142 milliót. 1984-ben érkezett a folytatás, az Indiana Jones és a végzet temploma (Indiana Jones and the Temple of Doom) 1989-ben pedig a harmadik rész, az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag (Indiana Jones and the Last Crusade). Mindkét film hatalmas sikert aratott, bár Amerikában visszaestek a bevételek: előbbi 28 millió dollárból hozott hazájában 180 milliót, Amerikán kívül pedig 153 milliót, míg utóbbi 197, illetve 277 milliós számokat produkált 48 milliós költségvetésből.

A sorozat 2008-as felélesztése, az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága (Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull) azonban csak az első hétvégi bevételeiből élt, azok pedig gyorsan zuhantak a sok negatív vélemény hatására. Ettől függetlenül a 317 milliós amerikai bevétel kiemelkedőnek számít, de a 470 milliós nemzetközi hozam sem rossz. Az viszont biztos, hogy egy új epizód ezeket az adatokat simán túl fogja szárnyalni, köszönhetően a borítékolhatóan magas nyitányának.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Jawarider #11
    15 éve kellett volna leforgatni. Vagy inkább 20....
  • gombabácsi #10
    sw7-ben is bejött a trükk, hogy a gagyi film végére betették a nagy drámát, így az néző nem merte a végén azt mondani hogy gagyi volt a film, mert úgy érezte hogy kegyeletsértés XD lett volna

    olcsó trükk
  • Zoliz #9
    Ennyi agy nélküli embert. Indy sose fog meghalni, mert már ezerszer meg kellett volna halnia. A modern világban öregség pedig nem létezik és a valódi halál tabu. A modern ember azt gondolja örökké fog élni, igy Indy a szerencse bajnoka nem halhat meg. Olyan mint James Bond, lecserélni lehet, de megdögleszteni a majmot nem.
    Utoljára szerkesztette: Zoliz, 2016.06.17. 17:30:13
  • wraithLord #8
    Mintha nem lenne mindegy, hogy megölik-e. Több filmet ebből az idővonalból úgysem lehet kihozni...
    Ha "folytatnák" az Indiana Jones filmeket, akkor is korábbra kellene visszanyúlni (reboot), mert nem valószínű, hogy Ford 80, 90, 100, 110 évesen is majd el fogja játszani a karaktert, vagy egy ilyen korú színészt raknak be a helyére, és az 5. részes nem megölés örömére még megtolják az egészet járókeretes-hallókészülékes kalandokkal is.
  • Whysper #7
    Fordot kivégzik minden egyes filmjének legújabb részeiben? ;) SW-ben is meghal. mi a következő? ;)

    Én tolókocsis Fordot is jóbban értékeltem volt az SW-ben mintha megölni egy Langyi Sit aki lelkileg labilis
    Utoljára szerkesztette: Whysper, 2016.06.17. 13:32:34
  • Ender Wiggin #6
    A legjobb az lenne, ha más színésszel sosem csinálnák folytatást...De egy olyan barbár cétől, mint a Disney nem lehet elvárni ilyesmit. Mindent az értéktelen szórakoztatásért és a pénzért.
  • Zombee #5
    Ki néz Indiana Jones-t azért, hogy azon izguljon, meghal-e a végén?
  • SupraMKIII #4
    Szerintem sokkal korrektebb lenne megölni (a karaktert, nem a színészt :-) ) és azt mondani, hogy a fia/lánya/rokona/reinkarnációja, mint hogy megjelenik 20 év múlva, más arcal, 95 évesen egy 25 éves kinézetével :-)

    Értem én hogy scifi (de mi hajtja? ja nem...) de attól még nem kell az alap dolgokban hihetetlen lennie. Azt valóság shownak hivják, bár annak vannak más ismertető jegyei is :-)
  • NEXUS6 #3
    Már a 4. elején megölték!
    ;(
  • Dewri #2
    Mondjuk ezzel kissé alátett a film "izgalmi értékének", hiszen így már nem nagyon érdekel mik történnek Jonessal, elvégre úgyis túl fog élni bármilyen kihívást...