Szekeres Viktor

Háborús titkok az egyik hazai csatornán

Triplázó szombatra kerül sor a hazai, tematikus dokumentumfilm csatornán.

Minden hónap utolsó szombatján három népszerű sorozat 3-3 epizódjával jelentkezik a DoQ. A tematikus dokumentumfilm csatornán május 28-án a sajtóközlemény alapján a "legemlékezetesebb csaták és a leghatalmasabb civilizációk titkai kerülnek a középpontba". A bemutatásra kerülő műsoroknak köszönhetően többek között az is kiderül, miért volt sikertelen a Market Garden hadművelet, hogyan vezette győzelemre egységét George S. Patton tábornok a második világháborúban, és hogyan épültek fel olyan birodalmak, mint Róma vagy Egyiptom.

A szombaton 14:00-kor második évadával jelentkező Harctéri detektívek új szemszögből vizsgál meg olyan híres összecsapásokat, mint amilyen az 1944-es Market Garden hadművelet volt. A sorozat folytatásában az apacs indiánok harci képességei is terítékre kerülnek, többek között az Új-Mexikóban, azon belül is 1854-ben Cieneguilla-ban, 1880-ban pedig Hembrillo-ban vívott csatákon keresztül, a következő epizódban pedig az első világháború egyik legnagyobb és legvéresebb összecsapása kerül a fókuszba, ahol 1916-ban a két oldal veszteségei meghaladták a másfél millió főt.

A 17:00-kor jelentkező Patton 360 fokban modern számítógépes grafikával, archív felvételekkel és a második világháború veteránjaival, valamint történészekkel készített interjúkkal helyezi új megvilágításba a második világháború George S. Patton nevéhez fűződő eseményeit. A háborúk helyett sokkal inkább az építészet monumentális eredményeire helyezi a hangsúlyt a 20:00-kor kezdődő Egy birodalom felépítése, amelynek első három részében az ókori Róma, Egyiptom és Görögország mérnöki és építészeti vívmányait mutatja be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!