Szekeres Viktor

Hiába sikerült jól, nem kellett a nézőknek a magyar scifi

Itthon még ötezres nézőszámot sem hozott a Hurok nyitánya.

Hiába lett kifejezetten jó film a Hurok című magyar scifi, a siker egyelőre elmaradni látszik - és ezúttal nem azért, mert a többségnek nem jött be, egész egyszerűen a hazai közönség úgy döntött, hogy nem érdeklődik a film iránt. Hétvégén mindössze 4 698-an váltottak jegyet a Forum Hungary bemutatójára, ami 6,9 millió forintos bevételt jelentett a forgalmazónak és a multiplexeknek, a hétvégi toplistán pedig hetedik helyet a Batman Superman ellen és a Kung Fu Panda 3 között. Pedig ezúttal a film terjesztésére sem lehetett panasz, hiszen 30 moziban kezdték el játszani egyszerre.


A Madarász Isti által írt és rendezett, Száraz Dénes, Martinovics Dorina, Hegedűs D. Géza és Anger Zsolt főszereplésével készített film hivatalos szinopszisa a következő: Ádám illegális gyógyszerkészítményeket csempész megbízói számára külföldre, de most azt tervezik barátnőjével, Annával, hogy az aktuális szállítmánnyal együtt megszöknek és új életet kezdenek. Az indulás reggelén azonban a lányról kiderül, hogy terhes, ezért Ádám úgy dönt, hogy Annát hátrahagyva, egyedül utazik el.
Ez az első rossz döntése, de talán emiatt kezdődik el minden. Anna nemsokára gyanús körülmények között, Ádám szeme láttára lesz közlekedési baleset áldozata. A lány halála előtt megpróbálja figyelmeztetni a fiút, de az már hiába menekülne, megbízói gyorsan megtalálják és hamarosan ő is golyóval a szívében végzi.
Ez azonban még nem a film vége. Ez az eleje. Hamarosan újra látjuk Ádámot, aki éppen külföldre szökne, de a szeme láttára hal meg a barátnője egy gyanús közlekedési balesetben. A fiú tudja, hogy menekülnie kell - újra meg újra, ki tudja, hanyadik alkalommal - de azt is érzi, hogy valami nem stimmel. Lassan rádöbben, hogy beleragadt valamibe, ami nem ereszti és minden ügyességére és bátorságára szüksége lesz, hogy kitörjön belőle.
Ebben a Möbiusz szalag-szerű thrillerben, ahol a kezdet és a vég fogalmai értelmüket vesztik, Ádám újabb és újabb esélyt kap, hogy helyrehozza a hibáit, hogy fejlődjön, de az új lehetőség mellé nem jár tiszta lap. Így miközben a saját és barátnője életét is próbálja megmenteni, nem csak az üldözőivel kell leszámolnia, de korábbi döntéseinek a következményeivel is szembe kell néznie.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ostoros #14
    A magyar filmgyártás ezért szar:
    http://www.youtube.com/watch?v=NJJn-fLhF7s
  • asgh #13
    Sajna a magyar filgyártás nem arról szól, hogy tömegével állnak sorban a zsenik a garantáltan blockbuster ötleteikkel, csak a döntéshozók nem engedik őket érvényesülni.
    Az a helyzet, hogy néhány kivételtől eltekintve a magyar filmalkotói gárda egyszerűen tehetségtelen. Az elmúlt pár évtized magyar filmtermése pedig olyan szánalmasan gyatra, hogy ha fel is veti a fejét egy-egy üditő kivétel, arra már senki sem mer beülni.
  • Oliwaw #12
    Maradjunk csak ennél az oldalnál.
    Egy másik magyar filmről a közelmúlt 4 hónapja alatt 25, azaz huszonöt cikk jelent meg,
    míg erről a filmről kb. egy sem.
    Utoljára szerkesztette: Oliwaw, 2016.04.21. 18:46:43
  • oritomi #11
    rádióban ötpercenként ment a reklám vagy az utalás rá...
  • sárkánylovag #10
    Gyenge sajnos ez így, az elmúlt 20 év értékelhetetlen terméséhez képest persze sokkal jobb de még mindig gyenge, bármely ausztrál sorozat epizódja ettől erősebb.
    A két főszereplő arcvonásilag alkalmas egy várós filmre is de ez a színpadiasan túlerőltetett színészi játék filmhez nagyon kevés.
    Meg a Magyar ember nem olyan filmet akar látni hogy pl Jenőt lelöki Béla az ufóról... ez itthon közröhej, olyat szeretne látni ami neki kuriózum , mondjuk az Ausztrál sivatagba küzd két ember az életéért...
    Valamiért azt hiszi a magyar filmgyártás hogy tud humoros filmet csinálni, pedig nem tud, na ez az egy előnye van a filmnek hogy ez végre nem akar valami burleszkes geges film lenni...
    Szerintem ez nem is volt elvárható hogy sikeres legyen, az lenne végre elvárható hogy letaszítsa végre valaki azokat a döntéshozókat a helyükről akik eldöntik itthon milyen filmek jelenjenek meg.
    Utoljára szerkesztette: sárkánylovag, 2016.04.20. 16:32:56
  • Zombee #9
    Ha 19-23-ig megy a TV, akkor nem te vagy egyébként sem a célközönsége egy jó filmnek. :D
  • gombabácsi #8
    hát mondjuk főcím hírben volt róla cikk meg interjú a következő oldalakon: index, origo, 444, 888, vs, hvg... kihagytam valamit?
  • NAGYmenET #7
    Detto ! Nem is láttam eddig róla hírt sem , pediglen jópár oldalon jelen vagyok . Esetlen Nagyobb reklám kellene neki . TV-ben sem láttam róla semmit ... pedig este 7-től 23°° -ig megy a TV .
  • grobs #6
    Magyar, nem vígjáték mindig hátrányból indul, mert hosszú idő alatt sikerült egy negatív képet felépíteni a magyar filmesekről. A bizalmat elveszteni gyorsan lehet, pláne ha nem is akarják megtartani. Visszaszerezni nagyon lassú munka amin nem nagyon dolgoznak, így ne csodálkozzon senki ha az előítélet dolgozik.
    Nomeg filmszínészek még mindig nincsenek, a színpadi színészek meg leesnek a vászonról, ami egy vígjátékban elviselhető, de más kategóriában nem nagyon.

    Ezen kívül nagyon ócska kampánya volt a filmnek. A trailer tizenkettő egy tucat ami egy Marvel filmnél elmegy, mert úgyis tudjuk mire számítsunk, de egy magyar filmnek más kell ... egyéb marketing meg nulla volt.
  • gombabácsi #5
    igazából a magyar filmipar el kéne felejtse a magyar piacot, és csak külföldre kéne gyártania...
    mert ügye miért is kéne itthonra gyártania? (persze pár film beleférne, ami a magyaroknak szól)