Szekeres Viktor

Megvan, mikor láthatjuk az Indiana Jones 5-öt

Lesz Indy 5, és már azt is tudjuk, hogy mikor.

Eddig csak folytonos pletykákat lehetett hallani, mostantól viszont hivatalosnak számít a hír, ugyanis a Walt Disney Pictures bejelentette, hogy 2019. július 19-én lesz az amerikai premierje az ötödik Indiana Jones-mozifilmnek, a főszerepben pedig ismét Harrison Fordot láthatjuk. Az egyelőre cím nélküli produkcióra természetesen visszatér rendezőként Steven Spielberg is, és a fő producerek személye (Kathleen Kennedy és Frank Marshall) sem változik majd.

Az Indiana Jones-franchise 1981-ben indult útnak Az elveszett frigyláda fosztogatóival (Raiders of the Lost Ark), mely Amerikában összesen 248 millió dollár bevételt termelt, a világ többi részén pedig 142 milliót. 1984-ben érkezett a folytatás, az Indiana Jones és a végzet temploma (Indiana Jones and the Temple of Doom) 1989-ben pedig a harmadik rész, az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag (Indiana Jones and the Last Crusade). Mindkét film hatalmas sikert aratott, bár Amerikában visszaestek a bevételek: előbbi 28 millió dollárból hozott hazájában 180 milliót, Amerikán kívül pedig 153 milliót, míg utóbbi 197, illetve 277 milliós számokat produkált 48 milliós költségvetésből.

A sorozat 2008-as felélesztése, az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága (Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull) azonban csak az első hétvégi bevételeiből élt, azok pedig gyorsan zuhantak a sok negatív vélemény hatására. Ettől függetlenül a 317 milliós amerikai bevétel kiemelkedőnek számít, de a 470 milliós nemzetközi hozam sem rossz. Az viszont biztos, hogy egy új epizód ezeket az adatokat simán túl fogja szárnyalni, köszönhetően a borítékolhatóan magas nyitányának.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ostoros #9
    Indiana Jones és a smaragd ágytál.
  • Ender Wiggin #8
    Mindenkinek igaza van Ford korával kapcsolatban, de még mindig inkább ő, mint egy új senkiházi. Ha nincs Ford, akkor inkább abba kéne hagyni. Persze azt nem, mert még lehet fejni a döglött tehet is...
  • Jawarider #7
    Kb. 15-20 éve kellett volna....
  • arty #6
    az "Indiana Jones és az atomálló hűtőszekrény" után már semmit nem várok a folytatástól, de fogadok így is csalódás lesz :))
  • Szefmester #4
    Indiana Jones és a végzet almáspitéje
    Indiana Jones és az elátkozott kerekesszék
    Indiana Jones és az alczheimeresek támadása

    Kb ilyen címeket tudok elképzelni...
  • molnibalage83 #3
    Sokkal idősebb most, mit amikor Connery az apját játszotta el.
  • Danecay #2
    Pont ez jutott eszembe nekem is, függetlenül az őt ért balesetektől :)
    Én mondjuk bármikor szívesen megnézem a Kristálykoponya Királyságát is, tudom, hogy tele van baromságokkal de melyik része nincs?
  • DantszEE #1
    A film premierjére Harrison Ford 77 éves lesz. Reméljük megéli szegénykém, utóbbi időben már nem egyszer majdnem kitörte a saját nyakát.