Szekeres Viktor

Nem a Saul fia lett a legjobb európai film

Mivel a Saul fia nem indult, ezért az Ifjúság tarolt az Európai Filmdíjon.

Sajnos a Nemes Jeles László által rendezett Saul fia részvétele nélkül zajlott le az Európai Filmdíj, melyen persze így is nagyszerű mezőny gyűlt össze. A legjobb európai filmet díjazó kategóriában például olyan alkotások kaptak jelölést, mint a Roy Andersson által rendezett Egy galamb leült egy ágra, hogy tűnődjön a létezésről, Deniz Gamze Ergüven filmje, a Mustang, az izlandi, nálunk pont pár napja bemutatott Kosok, Grímur Hákonarsontól, A homár, Yorgos Lanthimostól, az egysnittes Victoria a német Sebastian Schipperről, és a legnagyobb névnek számító Paolo Sorrentino által rendezett Ifjúság.

Meglepetés pedig nem történt, az Ifjúság tarolt. Nemcsak a film lett a legjobb a fő kategóriába, hanem Sorrentino megkapta érte a legjobb rendezőnek járó elismerést is, sőt, a legjobb színész Michael Caine lett. A színésznők között az Ifjúságos Rachel Weiszt azonban legyőzte Charlotte Ramplin, a 45 évből, a forgatókönyves díjat pedig A homárt jegyző Yorgos Lanthimos és Efthymis Filippou kaparintott meg az Ifjúság elől. A közönségdíjat a nálunk már ugyancsak bemutatott Mocsárvidék kapta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kokenybt #2
    Most nem jött be a holokauszt ütőkártya.
  • Paddy #1
    "Sajnos a Nemes Jeles László által rendezett Saul fia részvétele nélkül zajlott le az Európai Filmdíj..."---->Inkább szerencsére, mert ezt a szigorúan középszerű filmet sokkal inkább túlértékelik annál, mint ami. Nem véletlen, hogy itthon a kutya sem volt kíváncsi rá a fizetett "moziközönségen"(hitgyülisek) kívül.