Szekeres Viktor

A legjobb animációs filmeket nézhetjük meg

November végén 13. alkalommal rendezik meg az Anilogue nemzetközi animációs fesztivált Budapesten.

Új helyszínekkel bővül az immár tizenharmadik Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál, melyet november 25-29. között rendeznek meg Budapesten. Az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Puskin moziban, az Art+ Cinemában és a Szlovák Intézetben futnak majd az idei kínálat legmenőbb rajzolt filmjei. Idén hat egész estés animáció és harminc rövidfilm versenyez. Az Anilogue 2015 fókuszában ezúttal Szlovákia lesz. A fesztivált A próféta című epizódfilm nyitja - melynek különböző fejezeteit a világ legnevesebb animációs rendezői készítették -, és Charlie Kaufman első animációja, a velencei fesztivál nagydíját elnyert Anomalisa zárja.

A fesztiválon tizenhat egész estés animáció látható majd, melyek közül hat verseng a fesztivál fődíjáért. A francia Simon Rouby Adama című rajzfilmjében egy 12 éves gyere bátyja hirtelen eltűnik egy eldugott nyugat-afrikai faluból, ahol élnek és hősünk úgy dönt, megkeresi őt. Christian Desmares és Franck Ekinci April és az ál-világ című alkotásában egy párhuzamos világtörténet szerint 1941-ben V. Napóleon uralkodik Franciaországban, ahonnan misztikus körülmények között sorra kezdenek eltűnni a tudósok. A román Anca Damian Varázshegy című doku-dráma animációja egy Párizsban letelepedett lengyel menekült életrajzát követve halad át közel fél évszázadnyi történelmen. A japán Keiichi Hara alkotása, a Hokusai kisasszony egy lendületes portréfilm Hokusai mester lányáról, O-Eiről, egy szabadszellemű, szókimondó és nagyon tehetséges nőről. A francia Alain Gagnol, Jean-Loup Felicioli Fantomfiú című filmjében egy titokzatos gengszter megsebesít egy nyomozót, aki a kórházban, ágyhoz kötve, összebarátkozik egy gyerekkel, aki ki tud lépni a testéből. Végül Hyung-yun Chang dél-koreai rendező A szatellitlány és a tehén című animációjában Il-ho-t, a 'KITSAT-1’ szatellitet fellövik az űrbe, hogy megfigyelje a Földet, a műhold pedig érdeklődni kezd az emberi szív után.

Jegyek elővételben már vásárolhatóak teljes áron az Urániában és a Puskinban 1400 Ft-ért, az Art+ Cinemában 1100 Ft-ért. (Kedvezményesen az Urániában és a Puskinban 1100 Ft, az Art+Cinemában pedig 900 Ft-ért.) A fesztivál teljes programja a honlapon található.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!