Szekeres Viktor

Plakátot és előzetest kapott A beavatott 3

A közepesen jó első részt gyenge folytatás követte. Vajon milyen lesz a harmadik epizód?

Megérkezett A beavatott-sorozat harmadik filmjének előzetese. A Hűséges című ifjúsági regényből készített alkotás hivatalos magyar címe A beavatott-sorozat: A hűséges lesz, míg eredetiben a film The Divergent Series: Allegiance-ként fog futni, a rendezője pedig ismét Robert Schwentke. A Lionsgate által gyártott film amerikai premierjére március 18-án fog sor kerülni, s bár hivatalosan még nem jelentették be, de feltételezhetjük, hogy a magyar bemutató március 17-én lesz.


A Veronica Roth bestsellere alapján készített film új részére természetesen visszatérnek a korábbi epizódok (még életben lévő) karakterei, illetve az őket alakító színészek: Shailene Woodley, Theo James, Octavia Spencer és Naomi Watts, valamint Ray Stevenson, Zoë Kravitz, Miles Teller, Ansel Elgort, Maggie Q, Keiynan Lonsdale, Mekhi Phifer, Daniel Dae Kim és Jonny Weston. Új szereplőként a harmadik és a negyedik részhez csatlakozik Jeff Daniels, Nadia Hilker és Bill Skarsgard.

Érdekes lesz majd látni, hogy a közel sem olyan jól fogadott második rész után miképpen alakul az új epizód bevétele. Mint ismeretes, A lázadó korrekt szereplést produkált, siker volt, bár közel sem olyan kiugró, mint Az éhezők viadala. Amerikában a film 151, míg Amerikán kívül 138 millió dollárig jutott. A folytatás, A lázadó bevétele ugyan hazájában 130 millióra csökkent, de nemzetközileg valamivel jobban teljesített, s 167 millió dollárig jutott.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Dewri #3
    Nekem nem lett volna semmi bajom pl a Pókember sztorijával, ha maradnak az eredetinél és nem csinálnak belőle egy vinnyogó hülyegyereket, aki nem tud hálót lőni a csuklójából, ha depis... Szóval igen, az a baj, hogy durván átírják a leírt történeteket...
  • zetortraktor #2
    Komolyan az a baj, hogy nem csak másolják a sztorit, hanem saját ötleteik is vannak, és a regény ismerői számára is érdekes a cselekmény, tartogat meglepetéseket, nem pedig előre ismeri minden olvasó?

    Oké, elfogadom, de hogyhogy mit lehet folytatni ezen? Azért tértek el a cselekménytől, mert pontosan tudják, hogy mit folytathatnak. Az pedig, hogy nem tudod, mi lehet a folytatás, ismét csak nagy pozitívum, hiszen arra utal, hogy nem lehet kottázni, nem kiszámítható.
  • Dewri #1
    Hát nem igazán tudom mit folytatnak még ezen, ha már ilyen szinten elfordultak a regények cselekményétől. Itt már a második részben kiderült, hogy az egész csak kamu és kinyitották a kapukat. Ennyi. A regényben pont ezzel a résszel vergődtek sokáig, nem lőtték el már a második résznél, ez volt az egész lényege, csak a végén történt meg a leleplezés/kapunyitás...

    Persze az Útvesztőt is sikerült teljesen "regényteleníteni"... Lassan képregényes tendencia kezd eluralkodni: van egy jó, ismert, sikeres történet és sportot űznek abból, hogy igen durván mindenféleképpen eltérjenek tőle. Aztán sírnak, mert "érthetetlen" bukás a vége...