Szekeres Viktor

Egymást tapossák a nyugdíjasok Spielberg új filmje miatt

Voltak mozik, ahol talán egy tinédzser sem nézte meg a Kémek hídját.

Múlt héten Amerikában viszonylag sikeresen nyitott Steven Spielberg új filmje, a Kémek hídja (Bridge of Spies), a 15 milliós debütálást követően hazájában eddig 24,5 millió dolláros bevételt jegyezhetett fel a forgalmazó. Azonban a híradások arról nem szólnak, hogy mekkora bevételről maradt le a film amiatt, hogy a fiatalok érdeklődését nem sikerült felkelteni iránta a kampány során. A kint felmérések szerint ugyanis a Kémek hídja első három napján a filmet megnézők kiemelkedően magas hányada, egész pontosan 43%-a volt ötven éven felüli, s ennek megfelelően elenyészően alacsony volt a 18 év alattiak részaránya.


Persze az a történelmi filmek esetében nem meglepő, ha a tinédzsere nem fizetnek be rá, viszont az ilyen fokú érdektelenség mindenképp meglepetés. Jellemző módon a hét másik (közel)múltban játszódó, valós eseményeken alapuló filmje, a Steve Jobs esetében a nézők több, mint fele (51%-a) 35 éven aluli volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • molnibalage83 #1
    Én Hidegháború fan vagyok és pont azért nem nézem meg ezt a fos. Félelmetes, hogy mekkora szar még a trailer is, történelmi hitlesség gyakorlatilag 0 azt leszámítva, hogy Gary Powers élt és Rufold Abel szerepel benne vagy őróla modellezték a csókát.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.10.26. 19:59:06