Szekeres Viktor

Sínen A szürke ötven árnyalata 2

Úgy tűnik, hogy megvan, ki rendezheti A sötét ötven árnyalatát.

Az idei év egyik nagy filmes sikere volt A szürke ötven árnyalata, azonban a forgatás közel sem ment simán, aminek köszönhetően a rendező, Sam Taylor-Johnson nem tér vissza A sötét ötven árnyalata címet viselő folytatásra, mint ahogy a forgatókönyvíró, Kelly Marcel is távozni kényszerült a produkciótól. Utóbbi utódját már korábban megtalálták, a regényt író E.L. James férje, Niall Leonard kapta a feladatot. A thriller rendezői posztjára pedig úgy tűnik, hogy ugyancsak megvan a Universal stúdió jelöltje: James Foley.

A Deadline értesülései szerint a Glengarry Glen Ross, a Lépéselőny és a Vadidegen rendezője lesz a befutó, habár hivatalosan még a szerződtetésről szóló tárgyalások sem kezdődtek el vele. A The Hollywood Reporter is megerősítette, hogy valóban Foley áll a potenciális rendezők listájának élén, azonban még esélyesnek mondható a videóklipes Mark Pellington (A szomszéd, Megszólít az éjszaka), valamint Tanya Wexler (Hisztéria). Foley egyébként nem a korábbi munkáinak köszönhetően esélyesebb, hanem azért is, mert az elmúlt években a Kártyavár című Netflix-sorozat több, mint egy tucat epizódján is dolgozott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #10
    Persze, hogy a könyv az oka. Meg az, hogy nem mindenki néz, olvas értékeléseket, pláne az első hétvégén. A film előbb nyereséges lett, minthogy híre ment volna, hogy szar. Amúgy állítólag a könyv is csak egy közepes ponyva, az írónőnek fingja sincs az egész BDSM-ről. Szidták páran a magyar fordítást, erre kiderült, hogy szarból nem épül vár, az eredeti sem épp egy szépirodalom. Így végképp nem értem a hisztit és a sikert.
  • Ragnaar #9
    Az ok talán, hogy aki olvasta a könyvet és tetszett neki, kíváncsi volt a filmre értékelésektől függetlenül. És ha egyszer megnézte, a bevétel már megvan ugye. Kérdés még, hogy tényleg jól sikerült könyv félresikerült adaptációjáról van szó, vagy a könyv sem egy nagy eresztés. A folytatást illetőleg megint ugyanaz a helyzet, ha jó a könyv a moziba járó olvasók nagy valószínűséggel megnézik a filmet függetlenül attól, hogy jól sikerült-e vagy sem. Persze a stúdió részéről érthető a stábváltás valóban.
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.08.24. 16:44:08
  • Zombee #8
    Siker. 40 millióba került, összesen 569-et hozott, hazájában is 166-ot. De nyilván a gyártó stúdiónál is tudják, hogy ezzel a stábbal még egyszer nem fog összejönni.
  • Ragnaar #7
    Csak nekem fura, hogy fimes sikerről beszélünk egy megközelítőleg 10/4 értékeléseket kapott ipari hulladék esetében ? Persze lehet, hogy nem elegen értékelték a filmet azok közül akiknek tetszett...
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.08.24. 15:34:43
  • Karez #6
    Reméljük ezen a sínen kifog siklani maga a film is...
  • Zombee #5
    De, annyira gáz. Nulla alakítás, semmi cselekmény, súlytalan szereplők, esetlen, élettelen, suta párbeszédek, a legfeszültebb pillanat az volt, amikor a csaj a szerződéstervezetben kihúzta az anális öklözést. Ilyen rossz filmet moziban ritkán látni.
    Igen, sajnos láttam a filmet, asszonnyal nulla előismerettel mentem el rá, ő olvasta a regényeket, engem abszolút hidegen hagyott, ahogy őt is Rejtő. A sztoriról csak halvány fogalmam volt, aztán aggódni kezdtem a pénzem miatt, amikor az első értékeléseken könnyesre röhögtem magam. Több helyen is poénkodtam, filmes fórumban is a film kapcsán az "én nem szeretkezek, én baszok" örökzöld-esélyes egysorossal, azt hitték, vicc. Jó, itt én is felröhögtem, bár ha tippelnem kéne, ez szerintem nem poénnak volt szánva. Elmosolyodtam még kínomban párszor, és arra gondoltam, ehhez a filmhez az Asylumnak vagy a Jason Friedberg/Aaron Seltzer duónak teljesen fölösleges hozzányúlnia.
  • Zombee #4
    A micsoda csapatot a készítőkre értettem, a szar meg szar marad.
  • zetortraktor #3
    Szar? Annyira nem volt gáz. Persze sokkal jobb is lehetett volna, így jó indulattal csak közepes. Vagy ez ilyen csordaszellemes komment, és fingod sincs róla, hogy milyen?

    Ha pedig olvastad a második részt, akkor tudnod kellene, hogy miért thriller.
  • Zoliz #2
    Több millió Nő nem tévedhet. Tiszteld a nőket gyökér !
  • Zombee #1
    Micsoda csapat gyűlt össze már megint! :)

    Amúgy ez a szar mióta thriller?