Szekeres Viktor

Annyi az Indiana Jones mítoszainak?

Adam Savage és Jamie Hyneman Állítólag...-ja újabb szezonnal tér vissza a Discovery Channel képernyőjére.

960 letesztelt mítosz, 864 robbantás és 53 kilométer felhasznált szigetelőszalag után a Mítosztirtók filmes kérdésekkel térnek vissza a magyar Discovery Channel képernyőjére. Az Állítólag... 15. szezonjának premierjére június hetedikén kerül sor idehaza, vasárnap délután öt órakor. Adam Savage és Jamie Hyneman, a sorozat két megkerülhetetlen arca olyan legendás tévésorozatokat, illetve filmeket vesz górcső alá, mint A Simpson család (The Simpsons) vagy az Indiana Jones. (A többi ismert közreműködő ebben a szezonban már nem szerepel sajnos.)


A Simpson családos epizódban Adam és Jamie vendége lesz az animációs sorozat producere, Al Jean is. A sorozattal kapcsolatban az Állítólag… a következő mítoszokat teszteli: vajon Homer teste tényleg elnyeli az épületbontó golyó által mért ütést a falon? Képes egy petárda gejzírszerű sorozatrobbantásokat gerjeszteni az iskolai wc-ben? Az Indiana Jones-részben pedig előbb Az elveszett frigyláda fosztogatói kezdő jelenetét tesztelik, majd kitüntetett figyelemmel fordulnak Indiana Jones kultikus ostorához. Vajon tényleg hatástalanítani lehet a felfegyverzett ellenséget egyetlen ostorcsapással? Képes az ostorcsapás átlépni a hangsebességet, és vajon tényleg átmászhatunk a szakadék felett az ostor segítségével?

Az említettek mellett a duó tesztelés alá veszi a Szupercsapat és a Transformers problémásnak vélt mítoszait is. Átalakítható egy autó motorkerékpárrá? Megállítható a járó autó biztonságosan egy aknafedő felrobbantásával?

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Dewri #6
    Állítólag Amerikában (hol máshol...) volt olyan gyerek, aki azért ugrott ki az ablakon, mert a Tom és Jerry-ben látta... Vagy épp GTA játszás után a kisgyerek lelőtte a nagyit... Szóval van, aki beveszi amit a filmekben/játékokban lát...
  • wraithLord #5
    Ez mindig is inkább a szórakoztatásról szólt, mint a tudományról.
    Ha tényleg a kutatásról szólna, akkor az esetek többségében elég lenne matekozni picit, felesleges lenne ökörködni. Illetve a kísérleti modellt precízebben és kevésbé komikusan kivitelezve talán egzaktabb eredményt kapnának. De ugye abból nem lehet nagy nézettségű TV showt csinálni.

    Amúgy szerintem nem árt a filmek egyértelmű hülyeségeit - a maguk szórakoztató módján - megcáfolni... tuti van olyan, aki egyébként elhinné, hogy lehetséges...
  • SupraMKIII #4
    Már nem azért, de kezdetektől vizsgáltak filmeket - nem tudom, mi ezzel a baj...

    És amúgy igen, a mítoszok száma nem végtelen - ellentétben az emberi hülyeséggel. Esetleg nektek van valami jobb ötletetek? Ha igen, akkor miért nem írtátok meg nekik, és miért itt fanyalogtok?
  • Jawarider #3
    +1
  • lammaer #2
    Filmeket vizsgálni realitás szempontjából... látszik hogy mitoszirtók is kifutottak már az ötletekből azt átmentek brit tudósba...
  • Dewri #1
    Megnézhetnék majd az új Halálos iramban 8 Statham-Diesel frontális ütközését is az "erősített alvázzal", hogy ember ki tud e szállni sértetlenül és rögtön harcra készen egy olyan után...:)