Szekeres Viktor

Oscar-esélyes az új Mad Max?

A valóban elég jól sikerült Mad Max: A harag útja egyesek szerint Oscar-esélyes is lehet.

Ahogy az várható volt, megkezdődtek az Oscar-jelölésekkel kapcsolatos pletykák a Mad Max: A harag útja kapcsán, hiszen nagyon ritka, hogy egy szimpla nyári kommersz látványfilmnek tervezett alkotás ennyire jó kritikákat kapjon. Jelen állás szerint a RottenTomatoes 246 "hivatalos" sajtókritikát tartalmaz a filmről, melyek közül 241 pozitív és mindössze 5 negatív. Ha pedig a kritikusoknak bejön egy film, akkor természetesen jóval nagyobb eséllyel indul az Oscar-versenyen. S ez az év első felében bemutatott filmekre, sőt, a közönségmozikra is érvényes.

Még akkor is, ha az elmúlt években csak pár popcorn moziknak tervezett alkotásnak sikerült fő kategóriás nominációt elérnie az Oscar-versenyben. Ilyen volt 2013-as A Wall Street farkasa és a Gravitáció, a 2011-es A leleményes Hugo, a 2010-es az Eredet és Toy Story 3, előtte pedig az Avatar, a Becstelen brigantyk, valamint a District 9, de nem sokon múlott a 007 - Skyfall jelölése sem pár éve. Persze a fenti filmek zömének jelenlétét az biztosította, hogy a fő kategóriára jelölt filmek számának maximumát 10-ben határozták meg.

A Mad Max rendezője, George Miller számára természetesen nem lenne idegen az Oscar, hiszen korábban már nyert egyet a botrányos Táncoló talpakért a legjobb animációs kategóriában, előtte pedig a Babe-ért kapott produceri jelölést a legjobb filmek között, illetve forgatókönyves jelölése is van a Babe-ért és a Lorenzo olajáért.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ca3sar #3
    Ne vicceljünk már, most kijelentem, hogy ez az év legrosszabb filmje!
    Megcsúfolta az eredeti filmet, nem oszkárt érdemelne hanem hogy örökre elfelejtsék!
  • wraithLord #2
    Jelölést lehet, hogy kapni fog, de díjat biztos nem.
    Kivéve, ha jövőre George Miller van beütemezve Hollywoodnak. Ami előfordulhat, hiszen már 70 éves...
    Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2015.05.24. 16:57:54
  • bertino #1
    A kaszkadőrök érdemlik meg legfőképp! :DDDD
    hogy egyáltalán életben maradtak...