Szekeres Viktor

Röhej, hogy pont a tinik miatt nem lett nagy siker az új Mad Max

Még nagyobbat arathatott volna a Mad Max: Harag útja, csak épp a fiatalokat hidegen hagyta a film.

Mint arról már beszámoltunk korábban, a Mad Max: A harag útja (Mad Max: Fury Road) Amerikában remek, 44,4 millió dolláros bevétellel debütált, s mivel nem csak a film kritikái lettek igen pozitívak, hanem a nézői visszajelzések is viszonylag jók, ezért a filmből jelen állás szerint legalább 130 milliós amerikai bevétel néz ki - hacsak jövő héten nem tartja meg 35%-nál nagyobb mértékben mostani bevételét. Ehhez még nemzetközileg 65 millió dollár jött hozzá, vasárnapig ennyit pénzt adtak ki Amerikán kívül Mad Max-jegyekre.

A fenti adatok azonban lehettek volna sokkal jobbak is, ha a sok mozit sikerre vivő tinédzserek, illetve huszonévesek jobban aktivizálják magukat. Ugyanis, mint kiderült, hiába az előzetesek, hiába a főszereplő Tom Hardy, sokan még mindig csak egy régi filmként tekintettek az új Mad Maxre és... azt a következtetést vonták le, hogy nem érdemes régi filmeket nézni? Mással ugyanis nehéz magyarázni azt, hogy egy nyári akciómoziként pozicionált alkotás miért érdekelt ilyen kevés 25 éven alulit Amerikában. Míg egyes sikerfilmek esetében az arányuk 60-65% is lehet, addig a Mad Max: Harag útja esetében ennek csak a harmada volt, hiszen a felmérések szerint a nézők több, mint fele, egész pontosan 54%-a a 35 éven felüliek táborából került ki. (Egyébként még az is valamennyire meglepetés lehet, hogy Charlize Theron kvázi főszerepe ellenére nem sikerült bevinni a moziba a női nézőket, hiszen az előadásokon minden 10 jegyvásárlóból 7 férfi volt.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #30
    A Tini nindzsa teknősök annak való, aki 20 éve volt tini. :)
  • SirBubu #29
    a tiniknek a tini ninnya teknők valók, azok
    Utoljára szerkesztette: SirBubu, 2015.05.19. 16:15:21
  • e98ff #28
    Gondolom a tinink ízléséhez mérve túl kevés volt a filmben a saját útját kereső tini lány főszereplő, és a szerelmi háromszög. Továbbá hiányzott a filmből a tini lány főszereplő évődése, hogy az izmos helyes pasit válasszam, vagy a még izmosabb helyes pasit? /sarcasm off
  • Garou #27
    Milyen Majmok Bolygoja? Az uj? Hatalmas siker mindket resz, csinaljak a harmadikat.

    Mad Max- A szakma ugy tunik imadja:

    http://index.hu/mindekozben/poszt/2015/05/19/az_uj_mad_maxtol_a_filmesek_is_hanyat_vagtak_magukat/
    Utoljára szerkesztette: Garou, 2015.05.19. 09:13:34
  • shaba23 #26
    "azt a következtetést vonták le, hogy nem érdemes régi filmeket nézni?"
    Ez megmagyarázza a majmok bolygója bukását...
    Azt meg nem is értem, hogy egy retkesre maszkírozott kemoterápiára járó betegre hasonlító nőnek miért kéne a moziba vonzania a csajokat.
  • sárkánylovag #25
    De hát egy koponyaropogtató posztapokaliptikus világ nem is tiniknek való.
    Remélhetőleg ebben nem szerelmes tinik fogják megváltani a világot mint másik 20 sorozatban :)
    Azért ne akarjunk már bevonzani minden réteget egy filmmel.
    Ez kb olyan hogy a nyolcadik utas a halálban savanyognánk hogy tinik nem mentek :)
    Egyáltalán hogyhogy nem 18 karikás ?
  • ostoros #24
    Egyet értek. Egyszerűen túl sok idő maradt ki, miközben ez a műfaj azóta valahogy kissé mintha kiment volna a divatból. Ettől függetlenül jó film volt mind a három, és kíváncsi leszek erre is.
    Methodix-nek pedig teljesen igaza van.
  • culas25hc #23
    Szerintem épp az a baj, hogy nem bejáratott franchise-ról van szó, hanem kvázi új filmnek számít. A tizenéves korosztály egyszerűen nem nyitott az új dolgokra. Hülyén hangzik, de szerintem így van.
  • cateran #22
    Ez itt az SG...a vilag legprofibb programozoi, fizikusai, csillagaszai es ugy altalaban zsenijei itt gyulnek ossze :D Termeszetesen a gyakorlati tapasztalat beszel azokbol, akik szerint 1 vilageges utan egyaltalan nem ez lenne....ok mar tobb ilyet is megeltek (ido- es dimenziovandorok) /sarcasm off
  • kvp #21
    A regi filmek alap vilaga arrol szolt, hogy volt egy atomhaboru, ami a vilag nagyreszebol uvegesre olvadt sivatagot csinalt. Ausztralia kihaltabb reszei nem kaptak atomot mert minek. A videki emberek eloszor csak neznek es a helyi rendorok is megprobaljak tartani a rendet vagy valami olyasmit, amig vannak keszletek. Nincs nagyon hova menni, mert a varosok helyen semmi nem maradt. Aztan amikor kezd fogyni minden, akkor azok akiknek van fegyvere megprobaljak elvenni azoktol akinek fegyver helyett keszleteik vannak. A masodik resz egy egyre jobban osszeomlo vilagot ir le, ahol mar csak azok maradtak eletben akik meg tudjak vedeni magukat, mig a harmadik egy nagyjabol onfenntarto rendszer kiepuleset mutatja be. Mind a harom tortenet mult ideju, vagy evekkel vagy evtizedekkel kesobb meseli egy narrator, mint egyfajta legendat. Ez utobbi nepmesei elem akar a film tulzasait is magyarazhatja. Velemenyem szerint viszonylag jo leiras egy globalis atomhaboru altal nem erintett, de az emberi let fenntartasara joreszt alkalmatlan videk varhato sorsarol.