Szekeres Viktor

A Mission: Impossible 5 első előzetese mindent ural

Így kell előzetest csinálni. Most már biztos, hogy nem kell megnézni egy másik reklámot sem a filmhez.

Jött, látott és győzött a Mission: Impossible 5. részének első előzetese, melyet ma egy hosszabb is fog követni, azonban az már sokakat nem fog érdekelni, hiszen a mostani videó után már nem érdemes több dolgot ellőni a filmből, mert az ismét csak kötelezően moziban nézős lesz. A Tom Cruise főszereplésével készült sorozat új epizódja egyébként alcímet is kapott: Mission: Impossible Rogue Nation címen kell ezentúl keresni a filmet.


A Mission: Impossible Rogue Nation Amerikában július 31-én mutatkozik be a mozikban, a hazai bemutatóról egyelőre még nincs hír, de arra jó eséllyel július 30-án fog sor kerülni. A Christopher McQuarrie által rendezett filmben az IMF ellenfele egy anti-IMF lesz, a Szindikátus, mely egy nemzetközi szervezett, s magasan képzett ügynökeivel megpróbálja tönkretenni az IMF-et. A film főszereplői Cruise mellett a következő: Jeremy Renner, Alec Baldwin, Simon Pegg, Ving Rhames, Simon McBurney és Rebecca Ferguson. A forgatókönyvet Will Staples és Drew Pearce írta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Nebojsa1982 #12
    Szerintem te földim vagy...
  • Blacktom #11
    "The thing that no one else was thinking about, but I was, was the fuel. You have jet fuel coming right out of the back at me because I’m on the wing above the engine. Even when we were taxying I was also inhaling the fumes and they were going in my eyes."

    "And I did it EIGHT TIMES to get the shot."

    https://uk.yahoo.com/movies/tom-cruise-mission-impossible-5-plane-scene-114408961566.html
  • Blacktom #10
    "1200 newton ujjperceken az még egy jó falmászónak is durva kihívás."

    Sajnos ehhez nem értek. De lehet hogy lesz az 2-3000 is, tekintve, hogy a repülő tovább gyorsul. És az is növeli ha 20-30°-ban emelkedik (ha jól tippelem az 1000N koszinusz része átkerül a pitagoraszi derékszögű háromszög függőleges részére, és csak a szinusz része lesz vízszintes komponens)

    Mythbustersbe elmenne :)
  • Ender Wiggin #9
    nem értem, miért stósz, hogy kaszkadőr nékül csinálja? minden színésznek ugyanígy kéne annyi pénzért, amit keresnek. a jelenetek eleve túl vannak biztosítva, és itt nem aról van szó, hogy valami sokéves tapasztalatot vagy tudást igénylő feladatot kell végrehajtania. legtöbbször csak lóg valahol magasan.
    a többiekre nézve szégyen, hogy 20 millióért a közeliken felveszik őket, aztán elhúznak piálni a trélerbe, a kaszkadőr meg fut helyettük a vonat tetején.

    1200 newton ujjperceken az még egy jó falmászónak is durva kihívás.
    Utoljára szerkesztette: Ender Wiggin, 2015.03.24. 17:33:59
  • Nebojsa1982 #8
    Adalék: a trailerből nem derül ki, hogy csak kézzel kapaszkodik vagy van Tomon valamilyen segédeszköz, pl. hasmágnes. Vagy a 4. részből az a furmányos kesztyű amivel az üvegen is tapiskolt.
  • Blacktom #7
    Nos, az internet szerint Tom Cruise 67 kg*, tehát ha csak úgy lóg valamiről akkor 657N erő hat rá.** Ennek a többszörösét is illik kibírnia egy igazi Hollywoodi szuperhősnek.

    A repülő sebességét 130 csomónak, azaz 67m/s-nak veszem***, a felszállás hosszát 1000m-nek****, és ezekből kijön, hogy átlagos gyorsulást feltételezve ez 2,25m/s^2 lesz*****. (Nem találtam semmit repülők gyorsulásával kapcsolatban, így marad a hasraütött érték szorzása a hasraütött értékkel, kerekítve)
    Így a gyorsulásból fellépő erő kb 150N. Azért biztos lehet több az, mondjuk ha rövidebb lenne a felszállás távolsága.
    És számolhatunk még szelet is.****** Ebből 67m/s-nál már 850N******* erő jön össze, ez ami igazán problémás lehet. Összepitagoraszozva a 657-et a 1000-el 1200N-t kapok eredőnek, ez durván a testsúly kétszerese. Olyan durván mint amilyen korrekt ez az egész számolás.
    És az is kérdés, hogy mennyire éles a pereme annak amit fog, mennyire csúszik, stb. Ha rendesen meg lehet fogni szerintem működhet, de őt kell megkérdezni.

    *http://healthyceleb.com/tom-cruise-height-weight-body-statistics/668
    **http://en.wikipedia.org/wiki/Gravitational_acceleration
    ***http://www.airportal.hu/ap/viewtopic.php?f=62&t=15503
    ****http://en.wikipedia.org/wiki/Airbus_A400M_Atlas
    *****https://www.wolframalpha.com/input/?i=acceleration+from+0+m%2Fs+to+67+m%2Fs+in+1000m
    ******http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1256/wea.29.02/pdf
    *******https://www.wolframalpha.com/input/?i=drag+in+air+at+67m%2Fs+with+area+0.5m^2+and+drag+coefficient+0.6
    (a pdf képlete 800N-t hozott ki, wolfram 850N körül)
    Na elég ennyi megyek dolgomra.
  • bertino #6
    hát amikor a negyedik részben himbálózott a Burj Khalifa oldalán, azért az se volt semmi. ott is rögzítve volt, de egyszerűen zseniális volt.
  • Axlkenobi #5
    És mekkora poén, hogy azt a jelenetet Cruise maga csinálta meg kaszkadőr nélkül, másfél kilométeres magasságban. Természetesen huzalokkal rögzítve volt, de akkor is durva a fickó.
  • IMYke2.0.0.0 #4
    Gondolom, egyetlen képregény- és/vagy akciófilm esetében sem szörnyülködtél el hasonlón... :(
  • Inquisitor #3
    Mekkora erő hat az ügynök ujjaira a felszálló repülőbe kapaszkodva? :D
    Gondolom sokkal kisebbtől is szétmenne.