Szekeres Viktor

Arany Málna-díj: 2014 legpocsékabb mozis teljesítményei

Az Arany Málna-díj idei győztese nem csak az év legrosszabb filmje lett, de még a legrosszabb főszereplőt is szolgáltatta. És kivételesen nem Adam Sandler lett a legrosszabb színésznő.

Az idei Oscar-gála előestéjén 35. alkalommal került kiosztásra a legrosszabb filmeknek és legpocsékabb filmes teljesítményeknek járó The Golden Raspberry Awards (röviden: Razzies), azaz az Arany Málna-díj. Természetesen nem egy komoly díjról van szó, hiszen míg az Oscart az amerikai filmes akadémia tagja ítélik oda az általuk arra érdemesnek tartottaknak (a szervezet tagságát rengeteg színész, rendező és egyéb filmes alkotja), addig az Arany Málnára jóformán az szavaz, aki akar (a tagság olcsón megvásárolható), a filmeket még megnézni sem kötelező.


Meglepetésre a Razzies folytatta tavalyi hagyományait, s ismét nem egy menő filmet "emeltek ki", amit divat szidni, de egyébként csak szimplán "rossz" lett, hanem egy olyan pocsék alkotást, mely egyáltalán nem tartott számot nagy érdeklődésre, így belekötni sem tudnak sokan a végeredménybe. Tavaly a Movie 43 volt ilyen, amit tényleg csak az információhiányban szenvedők, a katasztrófaturisták és a kritikusok néztek meg, idén pedig a Kirk Cameron's Saving Christmasnek jutott ez a kétes megtiszteltetés.

A Kirk Cameron's Saving Christmas már előzetes alapján döbbenetesnek néz ki (főleg mondanivalóját tekintve), de persze mi sem tudunk bővebben nyilatkozni róla, hiszen még nem láthattuk. Az alkotás nem csak a legrosszabb filmnek járó díjat kapta meg, hanem a legrosszabb férfi főszereplőnek, a legrosszabb forgatókönyvnek és a legrosszabb filmes duónak/csapatnak járóét is - ez utóbbin Kirk Cameron és saját egója osztozhatott.

Persze azért a sztárok sem maradhattak ki a szórásból. Mivel Adam Sandler idén nem indult a legrosszabb színésznő kategóriában, ezért ott Cameron Diazon csattant az ostor A csajok bosszújáért és az Annie-ért, a legrosszabb mellékszereplő Megan Fox (TMNT) és Kelsey Grammer (4 filmmel!) lett, a legrosszabb rendező pedig a Transformers 4-et jegyző Michael Bay. Legrosszabb koppintásként az Annie kapott még egy rúgást.

Az idei díjátadó érdekessége az volt, hogy feltűnt egy "Leglátványosabb javuló tendencia"-kategória, melyben olyan korábbi "díjazottakat" emelnek ki, akik sikeresen revideálták magukat. S bár ebben a kategóriában például a nemrég színészi César-díjat kapó Kristen Stewart is nominált volt, végül Ben Affleck nyert, aki a Gigli után eljutott az Argóig és a Holtodiglanig.

Ben Affleck megérdemelte?
  • Igen.
  • Nem.
(A jelöltek teljes névsorát itt tettük közzé.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)