Szekeres Viktor

Újabb egy évvel elhalasztották az Avatar 2 premierjét

Nem először halasztják el az Avatar 2 tervezett mozis bemutatóját.

Az Avatart 2009-ben mutatták be a mozik és a film minden idők legsikeresebb mozis produkciója lett. 2010-ben be is jelentették, hogy 2014-ben érkezik a folytatás, melyről először kiderült, hogy két, később pedig, hogy három részből fog állni. 2012-ben már az volt a hivatalos álláspont, hogy 2015. végén lesz a második rész mozis premierje, 2013 augusztusában pedig, hogy 2016 decemberében. Tegnap kiderült, hogy újabb premierdátumot kapott a film, most már csak a 2017-es év utolsó napjaiban fog érkezni.

Minderről az AP számolt be. Ugyanis James Cameron a New Zealand Screen Advisory Board ülésén arról beszélt, hogy a forgatókönyvek bonyolultsága miatt nem tudják tartani a legutóbb kitűzött premierdátumot sem. A rendező szerint a munka komplexitását az okozza, hogy a tervezett második, harmadik és negyedik epizód egymásra épül, így egyszerre dolgoznak a forgatókönyveiken, s a munkát össze kell hangolni, ráadásul az írással párhuzamosan a környezet és a teremtmények dizájnja is készült.

Ez persze mind szép és jó, azonban az ember azt hitte volna, hogy miután Cameron feladta azt a tervét, hogy egyedül fejezze be a szkripteket és mindegyikhez felfogadott egy-egy külön írót, hogy csakis ezzel foglalkozzon, sikerül tartani a kitűzött dátumokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bmw #17
    Jo lesz ez.... Aki nem akarja nem nezi meg, ennyi....
  • pixx #16
    És mielőtt bárki leköpne, én bírtam Cameron egyedi ötleteit, és hogy a filmjeit olyan technikával egészítette ki, ami túlmutatott a korán. Most meg azt erőlteti, hogy 180 perc-s filmben van 20 perc előszereplős, a többi meg számítógép.
    Régen marha jó filmeket csinált, persze voltak klisék, de nagyot ütött.
  • pixx #15
    Nem, az a baj, hogy kijött a Hős6-s, aztán inkább azt másolják le a Disney filmekből, mert annak van mondanivalója, meg története is. Így az Avatar 2(Eldorádó kincs helyett mostmár a Hős6-s) emiatt késik :D
  • wraithLord #14
    Biztos olyan béna a történet, hogy szerencsétlen írók nem tudnak mit összeszenvedni, hogy terjedelemben és minőségben elég legyen Cameronnak... :D
    Én is jártam már így sokszor.
  • Sequoyah #13
    Az Avatar maig a legjobb 3D elmenyt nyujtja, szoval ha csak azt a szintet tudjak hozni, mar verni fogja az osszes tobbi filmet ebbol a szempontbol. Es valoszinuleg azert csak sikerult azota fejleszteni is rajta, szoval en nagyon varom.
  • Cefet #12
    +1
  • mindero #11
    " a forgatókönyvek bonyolultsága" nap vicce !
  • NEXUS6 #10
    Hihetetlenül kiszámítható és fájdalmasan primív párbeszédekkel, karakterekkel megáldott film. Nem a sztori a gáz igazán, mert egy szerelmes filmből is mi a franc újat lehet kihozni, szuperhírósakból pláne, de még is ebben a műfajban is van 1-2 ami meglepetést okozni. Nos az Avatar nem ilyen.

    Az a gáz, hogy nincsenek benne olyan archetipikus karakterek, vagy kütyük sem amire frencsájzt lehetne építeni. Ki vesz meg, melyik gyerek kér karira Avataros lego készletet?
  • fade2black #9
    Pocahontas vki már mondta....

    https://www.roddenberry.com/media/upload/image/camerons%20pocahontas.jpg
  • Axlkenobi #8
    Tényleg vicces, hogy mennyit szenvednek vele, mikor az első rész címe is az lehetett volna, hogy Kliséhalmaz: A Film. Az Avatár szórakoztató volt meg látványos, de semmivel nem jobb, vagy mélyebb, mint akármelyik Marvel-film.

    Ennek ellenére megértem, hogy raklapnyi folytatást készítenek, mert az tuti, hogy részenként hoznak majd 1-1,5 milliárd dollárt.