Szekeres Viktor

Évek óta nem vártunk filmet annyira, mint A hobbit 3-at

Itthon az Alkonyat 5 óta nem néztek meg egy hétvégén annyian egy filmet, mint most A hobbit 3-at.

Érdekes és tanulságos jelenség, hogy miközben Amerikában például az emberek távolmaradásukkal fejtik ki a véleményüket Peter Jackson A hobbit-filmjeiről, tehát azok látogatottsága epizódról-epizódra csökken, addig a magyar nézőket minden egyes rész egyre jobban érdekli. Míg A hobbit: Váratlan utazás két éve nagyjából 90 ezer nézőt érdekelt az első hétvégéjén (mely nézőszám így is döbbenetesen magas volt), addig a tavalyi Smaug pusztaságát négy nap alatt 103 ezren látták. Most pedig, A hobbit - Az öt sereg csatájára csütörtöktől vasárnapig 129 037-en váltottak jegyet, vagyis a film szinte biztosan az év legsikeresebb hazai mozis premierje lesz.

A 61 moziban játszott A hobbit 3 természetesen az első helyet szerezte meg a hétvégi magyarországi mozis toplistán, bevétele csillagászati volt, 184 millió forint. A második helyezést 51%-os zuhanást produkálva a Dumb és Dumber kettyó szerezte meg 18 761 nézővel, míg a hétvége harmadik legnézettebb mozifilmje idehaza A Madagaszkár pingvinjei lett 17 984 eladott jeggyel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TokraFan #18
    A StarGate SG-1 minden, csak nem misztikus és főként nem vallásos! A műfaja SciFi, az utolsó 2 évad pedig kemény kritikája a buta vallásosságnak, valamint kvázi az inkvizíció kifigurázásáról szól (Ori).
    A NOX csak egyetlen faj az univerzumban, teljesen más kontexusban értelmezendő -másként is jelenik meg- mint az ilyen hobbitos vallásos mesékben.
  • Angelus1991ster #17
    Tényleg?

    koboldos-tündés ( NOX faj ) NOX-ra értettem.
    goauld esetében más szavakat kell használni.
    Kicsit rosszul olvastad.
  • BaliBoy #16
    Khhmm... Goa'uld nem NOX. :)
  • Angelus1991ster #15
    Miért? lehet hogy "hivatalos" film lenne a jogok miatt, de a néző dönti el , hogy társítja a könyvhöz vagy sem.
    Morgothról is lehetne filmet csinálni, nem tartom bűnek a filmrevitelt, az csak egy csapat elképzelése, hogy miként nézne ki a könyv világa.
    Első és másodkor története is várat magára.
    Hobbit első részének volt eddig a legjobb hangulata, második sem volt rosz de hangulata sötét volt, míg a harmadik szerintem a kettő között. De ezt más sokan írták.
  • mindero #14
    Hát inkább ne vegyék elő. Nagyon szeretem a szilmarilokat. Csak elrontanák.
  • Rita79 #13
    Amúgy ha a Szilmarilok könyvét venné elő PJ és Hollywood, abból szerintem lehetne elég sok és nagyszabású, brutál látványos filmeket csinálni, akár még 5-6 db-ot is, egyenként 3 órásakat. vagy többet is. Annak ellenére, hogy az a könyv nincs olyan vastag mint a LOTR egyik fejezete sem, de sokkal több korszakot és eseményt ölel fel. Az is igaz, hogy ezt egy fantáziadús forgatókönyv írónak ki kellene bontania még.
  • mindero #12
    Szauron nem balrog hanem egy rossz útra tért maia, (mint Gandalf). Bár végül is tök mindegy, ettől még rossz a film :)
  • Rita79 #11
    Vagy pl. Morgoth neve is elhagyta a száját Galadriel úrnőnek, amikor elűzte a "névtelen" Szauront. Ugye Morgoth volt a hatalmas nagy sötét úr a szilmarilok idején, aztán az egyik hadnagya, Szauron vette át a helyét annak halálakor. Szauron egyébként egy Balrog, csak ő sokra vitte.
    Utoljára szerkesztette: Rita79, 2014.12.24. 23:07:49
  • WoodrowWilson #10
    Lol, ezt a hozzászólást ezzel a névvel elereszteni. :D
  • Angelus1991ster #9
    Harmadik rész rövid lett, lehetett volna három órás. Sok olyan szó hangzott el amiket egy a Gyűrűk ura világát nem ismerő néző hall, nem tudja mihez kötni.

    Angmar, Gundabad, Dol Guldur satöbbi.
    Fő ork furcsán emberi lett.
    Összeségében a 6 film nagyon jó.

    Aki elalszik a filmek nézésén, az ne kezdjen bele.