Szekeres Viktor

Ezekben a filmekben voltak az év legjobb vizuális effektjei

Papírforma jelölések után az új Pókember-film effektjeit készítő gárda búslakodhat.

10 filmre szűkítették le a vizuális effektusok Oscar-díjáért folytatott versengés mezőnyét, s ezen állva maradt filmekből fogják a későbbiek során kiválasztani azt az ötöt, melyek hivatalos jelölésben is részesülnek. A The Academy of Motion Picture Arts and Sciences döntése alapján a következő filmekben voltak láthatóak az év legjobb látványeffektusai: Amerika kapitány: A tél katonája, A majmok bolygója - Forradalom, Godzilla, A galaxis őrzői, A hobbit - Az öt sereg csatája, Csillagok között, Demóna, Éjszaka a múzeumban - A fáraó titka, Transformers: A kihalás kora, X-Men: Az eljövendő múlt napjai.

Mindez azt is jelenti, hogy a mozinézők után az amerikai filmes akadémiától is fityiszt kapott A csodálatos pókember 2, de az effektekben gazdag filmek közül ugyancsak nincs már esélye Oscar-jelölésre a Tini nindzsa teknőcöknek és A holnap határának, bár igaz, hogy utóbbi esetében nagyon sok mindent valódi kellékekkel oldottak meg. A 87. Oscar-díjra jelölteket január 15-én fogják bejelenteni, a díjátadó gálára pedig február 22-én kerül sor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #1
    Hát idén szerintem nem volt egy olyan film sem, amitől lepetéztem volna. A Gravity tavaly az igen! IMAX 3D-ben ütött, mint Császár Előd!

    A galaxis őrzői, vagy a Holnap határa gyak hozta az elvárható szintet. A Démona szép volt, de igazából dettó.

    A Csillagok között viszont csalódás volt. Be volt harangozva, hogy szuperhiper űrrealisztikus lesz, de még az 1968-as Kubrick féle 2001 űr jelenetei soxor valósághűbbnek tűntek és tűnnek most is.