Szekeres Viktor

A Madagaszkár pingvinjei az év egyik legnagyobb amerikai bukása

Ember nem volt, aki azt gondolta volna, hogy a Madagaszkár pingvinjei így besül.

Ki hitte volna, hogy a Madagaszkár pingvinjei (Penguins of Madagascar) ilyen szinten fog besülni Amerikában? A Dreamworks stúdió biztosan nem, hiszen csak a legyártására elköltöttek 132 millió dollárt (és akkor a kábé 50 milliós marketinget még nem is említettük...), pedig az éveken át tartó tévés verziót jóval kevesebb pénzből jóval több szempár elé juttatták el. Azonban hiába a Madagaszkár-filmek sikere, hiába tartották ezen animációkból a pingvinek figuráját a legjobbnak, a Pingvinek összességében Amerikában még 100 milliós bevételt sem fogja elérni.

Már a film 25 milliós nyitóhétvégéje is nagy csalódás volt, de az, hogy a második hétvégén hatalmasat zuhanva csak 11 milliós bevételt produkált, totális kudarcnak minősíthető, miképp a másfél hét alatt produkált alig 50 milliós bevétel is. (Összehasonlításképp a Madagaszkár 3 három nap alatt teljesített 60 millió dollárt csak Amerikában.)

Persze az amerikai adatokat a nemzetközi számok valamilyen szinte kompenzálni fogják, a film 10 nap alatt eddig 94 millió dollárt termelt Amerikán kívül, de így is veszteséggel fog zárni a Dreamworks. Ismét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Serutekin #14
    Vitát félretéve szerintem legrosszabb esetben is kinullázza magát.

    http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=penguinsofmadagascar.htm
  • bunny #13
    Én is többet vártam tőle a rajzfilm sorozat alapján, de azért azt hogy bukta lesz én se hittem volna. Bár szerintem bukta nem lesz max nem hoz 200% hasznot max az árát vissza. Egyszer azért nézhető, de a sorozat lényegesen jobb imho. A Madagaszkár filmek meg hát ... egyszernézősök és azokat is a mellékszereplők viszik el a hátukon imho.
  • Austin Bailey #12
    olyan filmről beszélsz, amit nem is láttál. Ez nem olyan mint a többi animációs film hanem szar.
  • Sequoyah #11
    USA-ban vagyok...
  • SirBubu #10
    " De hogy egy kisgyerek eljut-e a moziba, az a szülőn múlik... "

    egyes statisztikák szerint mintha inkább pont fordítva működne a dolog :DD
  • SirBubu #9
    te szemét!

    szétszpojlerezted nekem a filmet, pedig erre vártam egész évben!

    gyűlöllek !

    :DD
  • lammaer #8
    Csak látatlanul mondom, de biztos nem láttad a a sorozatból a cukiság katasztrófa c. részt... :)

    Nem újdonság hogy a pingvieknél szivárványok meg pónik vannak.... "becsületta hercegnő" pl :)

    De továbbmegyek, sztem egy madagaszkár pingvinjei részt se láttál, mert ott alap hogy a pingvinek "keverednek" az emberekkel és spéci technológiát használnak.

    Ízlések és pofonok, sztem az eredeti madagaszkár gagyi volt (nem is néztem meg a többi részt), ha nem lettek volna benne a Pingvinek, semmi emlékezetes nem lett volna benne. Nem véletlenül letta pingvinekből egy 4 évados rajzfilmsorozat 100+ résszel.

    Az viszont lehet hogy 1.5 órában már tömény az ami 10 perces epizódokban elmegy. Még nem láttam, ugyanis a pingvinek miatt moziba én sem mentem el (még a fiam kedvéért se), otthon majd megnézem.
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2014.12.09. 11:44:45
  • Ender Wiggin #7
    "A történet egy inkoherens sehova sem tartó szar, végtelenül lerágott klisék egymás mögé rakása teljesen logikátlanul, vagy öncélúan"

    Ugyanezt el lehet mondani az animációs filmek (meg a többi film) 99%-ról, mégis sok közülük többszáz millát hoz. És kötve hiszem, hogy a gyerekközönséget a sztori koherenciája vagy annak hiánya érdekelné. De hogy egy kisgyerek eljut-e a moziba, az a szülőn múlik...
  • Gauge #6
    A Madagaszkár szenzációsra sikeredett, s minden azóta a címre épülő animációs film csak rombolta a felépített képet.

    Nagy ívben kerülendő.
  • Serutekin #5
    Én sem értettem ebből miért kellett filmet csinálni :D De ólé ez végre meg is bukott.