Szekeres Viktor

Az új Majmok bolygója kapta a nyár legjobb kritikáit

Szinte mindegyik kritikus imádja az új Majmok bolygóját.

Mindig is megmosolyogtató volt olvasni egyes, sokak által pocskondiázott filmek esetében azonban olyan véleményeket, miszerint a kritikusok a jó alkotásokat húzzák le, illetve nem szeretik a látványfilmeket. Holott ez általában épp ellenkező előjellel mondható el, hiszen például szinte mindegyik Marvel-produkció zömében pozitív kritikákat kapott az újságíróktól és inkább a "mezei" nézők esnek ezeknek.

A RottenTomatoes kritikaösszesítő oldalon mindig érdekes látni, hogyan alakulnak az egyes, bemutatás előtt álló filmekről szóló hivatalos vélemények. S bizony most azt vehetjük észre, hogy A majmok bolygója: Forradalom annak ellenére, hogy folytatás, elsöprően jó véleményekkel rendelkezik. A hír írása pillanatában 92%-os mutatóval bír, ami azt jelenti, hogy az eddig kiadott 163 újságírói kritikából 149 volt pozitív előjelű, s mindössze 14 negatív. Ezzel pedig a film egyelőre vezeti a nyári premierek versenyét, már ami a fenti százalékos mutatót illeti.

Hogy a kissé levegőben lógó számot kontextusba helyezzük: az elmúlt hét premierjei közül a Transformers 4 17%-on, a Tammy 23%-on, míg a Távozz tőlem, Sátán! 30%-on áll. A nyár legjobb mutatóival eddig az Így neveld a sárkányodat 2 és az X-Men: Az eljövendő múlt napjai (92-92%), valamint A holnap határa (90%) áll, de a 22 Jump Street (85%) készítőinek sincs okuk elkeseredésre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • yesname #4
    Ezzel el is mondtad Te melyik csoportba tartozol... Fő az egészséges önkritika. :D
  • Ender Wiggin #3
    már az első is olyan szar volt, hogy szenvedve néztem csak végig. mondanivaló? ne rögötess. a mai degenerált közönségnek nincs szüksége mondanivalóra, és hollywood ennek megfelelően áll hozzá a dolgokhoz. ez sem kivétel.
  • Narxis #2
    Mert van más mondanivalója is? :O Ha meg van ki nem szarja le? Lényeg, hogy majmok legyen puskával a kezükben lóháton.
  • Konyigery #1
    Ennyi.. Matt Reeves tud valamit. Gary Oldman és Andy Serkis pedig zseniális színészek, nagyon várom már a filmet. Remélem lekonyul a sok fanyalgó képéről a vigyor, akiknek a film mondanivalója a "höhö majom puskával lóháton höhöhö" szintig jutott el.