Szekeres Viktor

Elhunyt Eli Wallach

Meghalt A jó, a rossz és a csúf Tucója, Eli Wallach.

Élete 98. évében elhunyt Eli Wallach, filmszínész - a lánya a hírt nemrég erősítette meg a Reuters hírügynökségnek. Wallachot a filmkedvelők zöme minden bizonnyal A jó, a rossz és a csúf Tucójaként ismeri, ez volt talán a legismertebb szerepe, de egyébként pályája 1951-es kezdése óta olyan filmekben szerepelt, mint A hét mesterlövész, A keresztapa III vagy a Baby Doll. Utóbbiért Golden Globe-jelölést is kapott mellékszereplői kategóriában, de egyébként a nagyobb filmes elismerések elkerülték őt, mindössze egy tiszteletbéli Oscarral jutalmazták 2011-ben.

Wallach 2010-ig meglehetősen aktívnak volt mondható színészileg, hiszen szerepelt a Tőzsdecápák: A pénz nem alszikban, a Szellemíróban vagy New York I Love You-ban is. Sőt, még tévésorozatokban is láthattuk, olyannyira, hogy mind a Jackie nővérben, mind pedig A színfalak mögöttben nyújtott alakításáért Emmy-díjra jelölték vendégszereplő kategóriában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • endrev #1
    :( Nyugodjék békében... Ne felejtsük el a Holiday-ben nyújtott alakítását sem, ott egy kedves öregurat játszott Kate Winslet oldalán.