Szekeres Viktor

Már készül az Forrest Gump IMAX

A Forrest Gump bemutatásának 20. évfordulóját IMAX-verzióval ünnepli a gyártó stúdió.

Pár korábbi visszafogott szereplésnek követően a stúdiók leálltak klasszikusaik 3D-sítésével, azonban a régi filmek új köntösbe való öltöztetéséről ettől még nem feledkeztek meg. Ezt bizonyítja az is, hogy a Paramount stúdió bejelentette, hogy a premier 20. évfordulója alkalmából szeptemberben ismét bemutatja a mozikban a Tom Hanks főszereplésével 1994-ben készült Oscar-díjas Forrest Gumpot.

A film, mely annak idején többek között a legjobb filmnek, a legjobb rendezőnek és a legjobb férfi főszereplőnek járó aranyszobrot is hazavihette, szeptember ötödikétől lesz ismét látható az amerikai mozikban - IMAX-formátumban. Érdekesség, hogy az IMAX-es Forrest Gump bejelentése előtt pár órával a Sony közölte, hogy a bemutató 30 évfordulójára ismét játszani fogják a mozikban a Szellemirtókat. A felújított verziót a kiválasztott IMAX-termekben augusztus 29-től kezdik el játszani, és szeptember 16-án megérkezik a várhatóan minden igényt kielégítő Blu-ray kiadás is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #4
    Szerintem nem vagy ezekkel a dolgokkal annyira képben. A filmek 99%-a, ami megy IMAX-ben is, nem IMAX-re lett forgatva, csak át lett "konvertálva". Évi 1 vagy 2 filmet, ha forgatnak RÉSZBEN IMAX-re. De idén tudtommal még nem volt ilyet. És mégis dugig vannak az IMAX-mozik.
  • SupraMKIII #3
    Ez még rosszabb, mind a 3D konvertálás: Nesze köcsög, nézd meg még egyszer ugyanazt - mert amit nem imax-ra forgattak, az a büdös életben nem lesz még csak hasonló minőségű sem.

    Értem én, hogy lenyomják a 3D-t, mert konvertálni nagy munka (szar eredménnyel), abban forgatni meg még nagyobb, ez meg szinte nem kerül semmibe.

    De az igazi hülye az, aki elmegy egy ilyen konvertált filmet megnézni. Imaxba, kb dupla áron.
  • Ender Wiggin #2
    de kell-e imax belőle?
  • MaRee #1
    Legjobb film.