Szekeres Viktor

Aki jó filmeket akar nézni, annak áprilisban szabaddá kell tennie magát

Április negyedikén indul idehaza a 21. Titanic Nemzetközi filmfesztivál.

Itthon hosszú évek óta a Titanicon lehet látni a legtöbb jó filmet, nem csak ismert, vagy később ismertté váló alkotásokat, hanem olyan remek darabokat is, melyeket másképp nem is fedezhetnénk fel. 2014. április 4-12. között öt helyszínen, az Uránia Nemzeti Filmszínházban, az Örökmozgóban, a Toldi moziban, a Puskin moziban és az A38 hajón várja a közönséget a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. Idén 25 nemzet 52 alkotását 7 szekcióba osztva hozza el a Titanic a magyar fővárosba. A vetítendő alkotások közül 10 abszolút premierfilm lesz, kilenc pedig a versenyben vesz részt s küzd meg a Hullámtörők díjért.

A bemutatott filmek közül tíz olyan 2014-es nagy fesztiválokon debütált, mint a Sundance, a rotterdami vagy a berlini, s az alkotások között olyan ritkaságok is szerepelnek, mint egy-egy chilei, kazah, japán, venezuelai vagy kambodzsai mozi. A fesztivál végleges programja március 27-étől érhető majd el a www.titanicfilmfest.hu oldalon, s ugyanekkor kezdődik majd a jegyek árusítása is.

Szokás szerint nem csak filmvetítések fogják jelenteni a Titanic programját, hanem többek között találkozót szerveznek a filmes képzést nyújtó egyetemeknek, valamint egy különleges válogatással és előadássorozattal emlékeznek meg a nemrég elhunyt Jancsó Miklósról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!