Szekeres Viktor

Arany Málna-díj: 2013 legpocsékabb mozis teljesítményei

Egy igazán különleges film lett a tavalyi év legrosszabbja, Hollywood legjobban kereső színésze pedig a legrosszabb színésznő.

Az idei Oscar-gála előestéjén 34. alkalommal került kiosztásra a legrosszabb filmeknek és legpocsékabb filmes teljesítményeknek járó The Golden Raspberry Awards (röviden: Razzies), azaz az Arany Málna-díj. Természetesen nem egy komoly díjról van szó, hiszen míg az Oscart az amerikai filmes akadémia tagja ítélik oda az általuk arra érdemesnek tartottaknak (a szervezet tagságát rengeteg színész, rendező és egyéb filmes alkotja), addig az Arany Málnára jóformán az szavaz, aki akar, s a fő tagok is, mint idén látható volt, jelöléseikkel az éppen aktuális divatot próbálják követni, valamit egyes kérdéses teljesítményt nyújtó nagy nevű sztárokat kipécézni.


A díj ráadásul azért sem komoly, mert a jelölők inkább nagy neveket és bulvársztárokat próbálnak nominálni, illetve trendeket kipécézni, az nyilván senkinek nem fordult meg a fejében, hogy a tavalyi pocsék ifjúsági regény-adaptációk közül egyiknek sem lenne itt a helye, azonban míg az Alkonyat címével el lehetett adni a gáláról szóló híreket, addig A burok vagy A végzet ereklyéi - Csontváros már közel sem volt olyan népszerű vagy ismert.

Idén kivételesen nem Adam Sandler lett Hollywood bűnbakja. Ugyan kapott több jelölést is a Nagyfiúk 2 miatt, de végül a film megúszta az Arany Málnát. Nem úszta meg azonban a Movie 43, A Föld után és Tyler Perry. A több kisfilmből álló Movie 43 lett a legrosszabb film, s emellett bezsákolta a legrosszabb rendezésnek és forgatókönyvnek járó díjat is - ezért több, mint egy tucat ember felelt, érdekes lett volna, ha személyesen veszik át a díjat és még beszédet is mondanak.


A színész díjakon a Smith-család fője, illetve legidősebb sarja osztozhatott A Föld utánért, melynek rendezője, M. Night Shyamalan ezúttal megúszta a "díjazást", pedig 2007-ben és 2011-ben is őt pécézték ki. Az említetteken kívül még Tyler Perry és egyik "színésze" kapott Málnát. A rendező-író-producer-színész valószínűleg nem bánkódik különösebben, hiszen elmúlt években rendre ő volt Hollywood legjobban kereső filmese.

A jelöltek listáját itt lehet végigböngészni, a győztesek névsorát és címeit alant lehet elolvasni. (Érdekesség, hogy tavaly volt "Legrosszabb szereplőgárda"-kategória is, de idén nem.)

Az Aranymálna-díj idei győztesei:

Legrosszabb film: Movie 43
Legrosszabb színésznő: Tyler Perry - A Madea Christmas
Legrosszabb színész: Jaden Smith - A Föld után
Legrosszabb női mellékszereplő: Kim Kardashian - Tyler Perry's Temptation
Legrosszabb férfi mellékszereplő: Will Smith - A Föld után
Legrosszabb páros: Jaden Smith & Will Smith - A Föld után
Legrosszabb rendező: a Movie 43 13 rendezője
Legrosszabb forgatókönyv: Movie 43 (19 író)
Legrosszabb feldolgozás, koppintás vagy folytatás: A magányos lovas

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • albiman85 #7
    Hat szerintem a Movie 43 fasza film fasza szineszekkel. Ez a jeloles amugy sok filmnek meg nagyobb reklamot jelent. Amugy ez az Oscar meg arany malna vegkepp nem tukrozik a nezok es a nagy tobbseg velemenyet. Pl hogy lehet hogy Di Caprio nem kapott Oscart viszont a Gravitacio besepert egy parat, igaz mas kategoriakban de akkor is.

    Szoval lets go nezni a Malnas filmeket :D
  • kalapos01 #6
    Azért nem jelölik, mert tévéfilm.
  • Ender Wiggin #5
    ja, a movie 43 trailer felirata is megérne még pár angol nyelvleckét...
  • Ender Wiggin #4
    Az ilyen sharknado-kat azért nem jelölik, mert 9 dollár 99 centből készültek. de a razzie alapanyagnak számító filmek általában tisztességes büdzséből, sztárokkal készülnek, mégis ugyanolyan tré minőségben, mint a B-filmek.
  • Zombee #3
    A Sharknado legalább annyira komolyan gondolt film, mint a Movie 43.
  • Meridian #2
    A Movie 43 aranymálnás lett? Idióták ezek?! Az egy hasfalbeszakítós film, annyit lehet röhögni rajta... nem is komoly filmnek készült, ez eleve látszik rajta, de nem is akarták hogy az legyen. Szvsz a forgatás ideje dupla időt vett igánybe mint általában szokás, mert a színészek is a földön fetrengtek a röhögéstől az eljátszandó jelenetek poénjain...


    Az ultra gagyi szar kategória a Sharknadonál kezdődik.
  • Narxis #1
    Minek véded őket Viktor? Komolytalan vagy sem a díj a Föld után egy katasztrófálisan gyenge film lett és bizony ez a színészi játékra is rányomta a bélyegét. Az meg, hogy ki mennyit keres kurtára nem érdekel senkit sem mert köze nincs ahhoz, hogy milyen színész vagy milyen filmben szerepel.