Szekeres Viktor

Jól sikerült A bűn éjszakája 2 (The Purge 2) előzetese

Nyáron érkezik a tavalyi év egyik sikerhorrorjának folytatása. És lehet, hogy jó lesz?

Nincsenek illúzióink, de nem mondhatjuk azt, hogy nem lett bizalomgerjesztő A bűn éjszakája második részének, a The Purge: Anarchynak az első előzetese. A Universal Pictures június 20-án bemutatásra kerülő filmje ugyanis úgy tűnik, hogy ezúttal a nyílt terepen fog játszódni, s egy odakint ragadó pár hányattatásairól fog szólni. A főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Frank Grillo, Michael K. Williams, Carmen Ejogo, Zach Gilford, Kiele Sanchez és Keith Stanfield.


A filmet ismét James DeMonaco írta és rendezte, kérdés, hogy a nézőket mennyire fogja érdekelni a folytatás az első rész okozta csalódást követően. Azt azonban nem lehet elvitatni A bűn éjszakájától, hogy hatalmas siker volt, hiszen 3 millió dollárból készült és Amerikában 64, a világ többi részén pedig 25 millió dollárig jutott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Wittgen #8
    Nem horror, maximum trash. horror, ha az ember végig izgul, a film ijeszt, nyomást gyakorol. Ez a Purge pont nem, csak sima öldöklés.
  • paby88 #7
    A belezés mitől horror? Ennyi erővel akkor az összes hentesnek mindennap rémálmai vannak vagy teszem azt kórboncnoknak...
    Ha már láttál egy rendes disznóvágást láttad az összes fűrészt és a többit, a művértől nem lesz horror...
    Attól viszont, hogy ilyen lekezelően beszélsz még nincs igazad...
  • kalapos01 #6
    "annyit konyítok hozzá, hogy egy film műfaját behatároljam"

    De hát ha egyszer írod a csacsiságokat. És előtted az egész internet, hogy tanulj. Ej...

    A belezés például kőkemény horror. Komolyan nehezedre esne utánaolvasni a horror több tucatnyi alműfajának?

    Persze, ha úgy gondolod, hogy a készítők és a hozzáértők a hülyék, csak te vagy helikopter, ha ettől lesz szép napod, akkor áldásom rá. De ez a fajta gondolkodásmód kifejezetten beszédes. Hmm.

    (Egyébként külön poén, hogy az öszvér, "húzzuk rá mindenre, amiről nem tudjuk, hogy micsoda" thrillert hoztad fel. :))
  • paby88 #5
    Hát a belezés végképp nem horror, a horror az ahol a nézőben félelmet kelt az egész film hangulat+látvány és még azt se nevezném annak mikor csak úgy hirtelen az ember elé basznak valamit valami jó hangos hanghatással alatta, hogy beszarjon.
    Ja és én már láttam jó párat mindenféléből szóval annyit konyítok hozzá, hogy egy film műfaját behatároljam de ámulatba ejtenek az olyanok mint te akik 1 mondatból képesek elemezni az embert ráadásul szarul is...
    Egyébként a film egy thriller kár, hogy a készítők nincsenek tisztában a művükkel bár való igaz, hogy rokon műfaj mégse ugyanaz.
  • kalapos01 #4
    Ennek valószínűleg az az oka, hogy nem tudod pontosan, hogy mi a horror. Ezzel nincs semmi baj, de ha tudod, hogy nem értesz hozzá, akkor minek ilyen kijelentéseket tenni és hangoztatni ezt?

    Mondjuk tény, hogy a wikipedián scifi-thriller van felvezetve, de ettől még a The Purge egy tipikus home invasion horror. Mert nem csak az horror, ahol beleznek vagy hosszú hajú kislányok ijesztgetnek.

    A The Purge: Anarchy hivatalos Twitter csatornájának címe egyébként: https://twitter.com/UniversalHorror
  • paby88 #3
    Egyetértek az előttem szólóval bár én láttam az első részt de semmi köze a horrorhoz...
  • Zombee #2
    Bár nem láttam a filmet, de semmi horror nincs benne a leírtak alapján. Megnézni nem fogom, mert nem érdekel. Kár, hogy manapság ez a sikerhorror.