Szekeres Viktor

Behalt a Legenda vagyok 2 - pedig volt sztorija

Most már biztos, hogy nem folytatódik a Legenda 2. Megerősítette az egyik forgatókönyvíró.

Már majdnem két éve nem hallottunk a Legenda vagyok (I Am Legend) folytatásának terveiről, s most már biztosra vehetjük, hogy azért mert elhalt a projekt. Ezt Akiva Goldsman erősítette meg, aki a 2007-es Will Smith-film egyik forgatókönyvírója volt. A Téli mese (Winter's Tale) rendezője filmjének egyik sajtóbeszélgetésén újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy bár voltak ötleteik a folytatással kapcsolatban és több forgatókönyvet is készítettek, ezeket végülis nem realizálódhattak.

Goldsmanék történet szintjén próbálkoztak előzménnyel és folytatással is. Például az egyik előzmény-ötlet a járvány Hálaadás napi kitörésével foglalkozott volna, egy másik a járvány kitörése után némi idővel játszódott volna, amikor az emberiség már komolyan megtizedelődött, s többek között egy állatkertből kitört dark seeker elefánt is szerephez jutott volna benne.

Ez is egy remek példa arra, hogy sokak hitével szemben, Hollywood számára nem minden a bevételről szól. A stúdiók ugyanis nagyon alaposan megnézik, hogy mire adnak ki pénzt. Hiába lett volna papírforma, hogy a világszerte 585 millió dollár bevételt arató film második része tarolni fog, megfelelő körülmények között megvalósítható szkript nélkül nem vágtak bele.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #6
    "Milyen remakek:? "
    Az 54-es Matheson novellából több film is készült (eredetileg vámprrá változott az emberiség). Vicnent Price-szal a Last Man On Earth, Charlton Hestonnal az Omega Man,
    Mark Dacascos-szal az I am Omega (ez az I am Legend Asylumos ikre).
    Mondjuk éppen Smith filmjénak két befejezése volt (egy szar és egy tulajdonképpen happy end), akkor mégis melyikhez készült volna a folytatás?
  • Vol Jin #5
    Milyen remakek:?
  • Zero 7th #4
    Hát ez nagyon helyes. Ez konkrétan a negyedik remakeje volt a sztorinak, ha háromszor már nem készült folytatás, az talán nem véletlen. Így kerek a sztori, nem igényel sem előzményt, sem folytatást. Amikor egy mítingen valaki halálkomolyan, faarccal felveti, hogy "legyen benne vámpírelefánt!" akkor kell lelőni a projektet úgy, ahogy van.
  • Malachit #3
    De ha kiadnak egy az első rész sikerét elrontó második részt (amit csak az első rész adna el), akkor így bukhatják a teljes kialakított világot is és egy esetleges harmadik részt is. Mivel nem csinálták meg a másodikat most, még valamikor később egy jobb forgatókönyvvel újra nekikezdhetnek (márha lesz egyszer egy ilyen).
  • kalapos01 #2
    Hogy lett volna bukta egy Legenda vagyok 2? Épp ez az, hogy siker lett volna, akármi van benne.
  • Ender Wiggin #1
    Ha félnek a buktától és a felesleges kiadásoktól, akkor az mégiscsak a pénzről szól nem?