Szekeres Viktor

Az emberiség a Pokol erőivel fog össze Jézus ellen

A Jay és Néma Bob-filmeket jegyző Kevin Smith egy egészen elborult filmen töri a fejét.

Bár Kevin Smith nemrég visszavonulásáról beszélt, úgy tűnik, hogy ezt még nem mostanság tervezi, hiszen nem elég, hogy a Shop-stop harmadik része egy ideje előkészületben van, és a Tusk című horrorkomédia is kapott egy újabb esélyt, most egy újabb projektjére derült fény. A Helena Handbag, mely forgatókönyvének borítóját a neten is közzétette, egy igen elborult történettel rendelkező komédia lenne.

A sztori saját SModcastjének egyik, 2008-as adásából származik, benne az emberiség összefogna a pokol erőivel, hogy Jézus ellen vonuljanak, aki az emberek létezését fenyegeti az Elragadtatással. Hogy lesz-e film a készülő forgatókönyvből, azt Smith maga sem tudja, de elmondása szerint nem menne a falnak, ha senki nem adna rá pénzt, még akkor sem, ha igen alacsony költségvetésben gondolkodik.

Egyelőre Smith tervei közül az tűnik biztosnak, hogy májusban elkezdi forgatni a Shop-stop 3-at.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ManoNegra #20
    Egy időben elég nagy harcok folytak ez ügyben, de végül az az elgondolás nyert, hogy az Atya a Fiú és a Szentlélek egylényegű.
  • Zombee #19
    Jézus nem Jehova közvetlen leszületése (mi ez a szó, te jó ég!), hanem Isten és egy ember fia, aki maga is ember. Ecce homo!
  • Nemzsidó #18
    Zombee!
    Téged nem kevésbé áldott meg az "Úr" elborult elmével, mint ahogyan írod, engem.
    Kinek a fia ez a Jézus? Talán ha elolvasnád azt a bizonyos könyvet, rájönnél, éppen Jhvh fia, avagy Jhvh közvetlen leszületése az emberek közé. Lehet, hogy Kevin tisztában van a fogalmakkal, Te bizony annál kevésbé.
    Az leendő filmbeli elragadtatás kérdése is tisztáznivaló, ugyanis az nem az emberek többsége, nem az emberiség elleni cselekedet, hanem a "kiválasztottaknak" szóló jövendölés. S mint ilyen, a nem-jhvh-hívek számára megtisztulása lehet az emberi fajnak. De legyen akár a "kivásasztottak" nélküli magárahagyása a Földnek. Ez sem zavaró formula, csak ne várjon már fovább.
    Ha e jóslat az eredeti tervek szerint valóban bekövetkezik, én inkább maradnék, had vigye a népét minél távolabb az a Jézus, vagy annak apja, vagy megbízója...
  • Zombee #17
    Te nagyon hülye vagy. Hogy jön ide Jehova? Feltételezem, Jézus mint Isten fia jelenne meg a történetben, nem pedig az "ősz öregember" megszemélyesítéseként. Kevin Smith tisztában van ezekkel a dolgokkal, azért is sikerült olyan jól a Dogmában hülyére venni az intézményesített vallást, miközben maga a hit nem vált nevetség tárgyává.
  • hypno #16
    Azért annak is lehet valami oka, hogy a testvérgyilkos, irígy (Káin)vérvonalból fejlődött ki az emberiség és nem a csókos, seggnyalóból (Ábel).

    Jut eszembe...
    Ki a franc teremtette Káin feleségét?
  • hypno #15
    "Kölyökkoromban minden este egy új bicikliért imádkoztam, de aztán rájöttem, hogy Isten nem így működik és loptam egyet magamnak, majd kértem Istent, hogy bocsásson meg."
    (Erno Philips, humorista)
  • Fehercsoki #14
    Szerintem jézus megérdemelné amiért mindig az evolúció topicba küldi a híveit trollkodni...
  • Nemzsidó #13
    Wkm!
    Egy megjegyzést még, ami felkeltette figyelmemet a hsz.-edet olvasva.
    Azonosítod írásodban Jhvh-t az "Istenel", holott nem ugyanarról az "entitás"-ról van szó. Az Isten a teremtő, ha kreacionista megközelítést választunk, s az nem azonos azzal, aki megkörnyékezte többször is Ábrámot, majd utódait, vagyis nem azonos Jhvh-val. Ez utóbbi SZERZŐDÉST kötött! Hogy e szerződés kire nézve előnyösebb, azt döntse el a hívő, vagy az ezen elmélkedő nem-jhvh-hívő. Ám látható (Bibliában), hogy e szerződést többször felrúgta az "ember", a másik szerződő fél pedig többször megújította azt, kinyilvánítva ezzel, hogy neki nagyobb szüksége van e szerződés életben tartásának, mint szerződő partnerének, vagy annak örököseinek, akik már rég nem ismerték annak részleteit, főleg az "apróbetűs részeket", s rájuk az csak öröklött kötelezettségként települt, betartanivalóként. Be nem tartása esetén pedig nekik is kollektív büntetés lenne a részük, így önön védekezésük nevében -mint a keresett de meg nem talált szerződésbeli előnyt- felvették/odaadták nekik belőle az Ábrám által megszerzett felsőbbrendű-kiválasztottság tévképzetét, melyet egyedüli sajátjuknak tartanak isten eddigi és ezutáni teremtett lelkei közül. Mi lehet, ami motiválta Jhvht e szerződés megkötésében és fenntartásában? Ez itt a legnagyobb kérdés! De egy teremtő nem köthet senki teremtményével olyan szerződést, ami a többi teremtményére nézve negatív, hanem eleve felsőbbrendűnek teremtette volna azt. Ki lehet tehát ez a Jhvh? S mintha némi gúnyt is éreznék a szerződés "megpecsételéseként" adott "beavatottság-jelzés" tekintetében, mely éppúgy nem látható (egy felöltözött emberen), mint Káin jele, s mégis érzi, tudja azt az ember, ha egy "kiválasztottal" hozza össze a (bal)sors.
  • wkm #12
    "aki egyetlen nációt kijelölve a többi pusztulását, vagy legalábbis lealacsonyítását"

    Sajna soxor ezt lehet érezni egyes zsidó származásúakkal kapcsolatban, hogy többnek - néha egyenesen felsőbbrendűnek - tartják magukat.

    Viszont ha figyelmesen olvassuk az Ó-Szövetséget, akkor rájöhetünk, hogy Isten nem felsőbbrendűnek választotta ki Izraelt, sőt egyáltalán nem ez volt a célja ezzel. Különösen szembeötlik ez, amikor a jövevényekre vonatkozó mózesi rendelkezéseket nézzük. Amikor meg azt mondja, hogy "kiválasztotta" Isten Izraelt a népek közül, ugyanazt (!) a kifejezést használja, mint amikor Lévi törzsét kiválasztotta a 12 törzs közül, hogy a templom körüli szolgálatot végezze. Lévi törzsét pedig nem tartják felsőbbrendűnek a zsidók. Szóval valami kisiklott a gyakorlatban Isten parancsához képest.

    Mert Isten célja a kiválasztással az volt, hogy számára elkülönített - tehát szent, azaz bűntől tiszta - nép legyen, akik "hordozzák" az Ő nevét a népek előtt. Tehát úgy mint ahogy a pap / lelkész tanítja a híveket. A pap / lelkész pedig nem felsőbbrendű a hívekhez képest, sőt a pap szolgálja (!) a híveket, a hívek javára, hogy ők is megismerjék Istent. Ahol ez nem így működik, ott nem Isten akarata szerint működik a gyakorlat.

    Vannak igék amiket kiragadva a szövegkörnyezetből, meg Jézus helyett Izraelre vonatkoztatva elég vad ideológiákat eredményezett, de ez nem Isten akarata volt.
    Az Új-Szövetségben több igén keresztül teljesen nyilvánvalóvá tette Isten, hogy minden nép egyenlő Ő előtte. (pl: Kolossé 3:11)
  • Nemzsidó #11
    Mi a helyzet ma, ha a pálvallás szemszögéből nézzük a jelen helyzetet? Az emberiség összefogott Jhvh ellen még ott is, ahol eddig a legnagyobb bázisa volt (Európa). Tipikus a helyzet, Jhvh-ról nem esik szó a történetben, nektek sem fordul meg a fejetekben, hogy igazából nem Jézus itt a főszereplő -csak vele személyesítik meg az "ősz öregembert"-. S ha így van, valóban a zsidókról, jobban mondva az Ábrámmal szerződést kötő Jhvh-ról szólhatna a film, akivel szembefordult a világ, aki egyetlen nációt kijelölve a többi pusztulását, vagy legalábbis lealacsonyítását, állati-, rabszolga sorba helyezését viszi végbe az elmúlt 2000 évben hol kevesebb, hol több sikerrel (most éppen a több holo által). Jézus ebben az esetben a leszületett végrehajtó. Naná, hogy a többi náció fellázadt/fellázad, különösen a nem-Jhvh hívek, a nem-krisztianisták.