Szekeres Viktor

Itthon a tévében is hatalmas nézettséget hozott az Avatar

Itthon nem csak a mozikban volt nagy siker az Avatar, hanem a tévében is. Az RTL Klubos sugárzás nem elég, hogy a hét második legnézettebb műsora lett, de még az X-Faktor egyik adásánál is jobban teljesített.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján kijelenthető, hogy sikeres mozifilmeket bemutatni a tévében elég nagy lutri. Van, amikor a nagyon népszerű produkció természetesen a kis képernyőn is hatalmas sikert arat, máskor pedig enyhén szólva is beég, köszönhetően annak, hogy már "mindenki" látta moziban - és nem akarja újranézni. Nos, azt nem tudni, hogy a RTL Klub által múlt héten pénteken bemutatott Avatart új nézők vagy rajongók látták inkább, az azonban biztos, hogy a film a hét harmadik második a kereskedelmi korosztályban.

A Nielsen mérései szerint a pénteki sugárzást itthon 1,28 millióan nézték meg, ami 27,6%-os közönségarányt jelentett. A TV2 ezzel párhuzamosan a Shreket adta 590 ezer néző nagy örömére. A fölény a 18-48 évesek körében még nagyobb volt, hiszen az Avatar által itt produkált 711 ezer néző 38%-os SHR-t hozott, míg a TV2 Shrekje 300 ezer nézőt és 16%-ot. A teljes hetet figyelembe véve a fiatalok körében természetesen a szombati X-Faktor lett a legnézettebb (742 ezer néző), de a második helyet már az Avatar szerezte meg, megelőzve az X-Faktor vasárnapi adását (630 ezer néző).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #2
    Guta üt meg, mert egy tehetségkutatót néznek az emberek és nem egy hollywoodi agymosást? Elgondolkodtató. Azt még megérteném, ha a celebek zavarnának, de ismeretlen gyerekek és fiatalok...? Nem mintha nem lett volna Ki mit tud? meg Táncdalfesztivál már sok évtizeddel ezelőtt.
  • SupraMKIII #1
    Engem ettől a guta üt meg! Magyarországon, 2013-ban, az X-faktor 1463. része adja a mércét egy film megitéléséhez?

    Én nem mondom, hogy az Avatar valami költői vagy filozófiai mélységeket szántó film, nade a maga nemében zseniális - ez az összehasonlítás sértő, sőt, megalázó. Mint ahogy a műsorok 99%-a is az ezeken a csatornákon.
    (gondolom, mert legalább 5 éve tartom szinvonalon alulinak, hogy kereskedelmi adót nézzek. Egyszer láttam fél perc előzetest valami hulladék műsorból - olyan emberek voltak benne, hogy a környékről is elkültöznék,és letagadnám, hogy valaha is jártam ott ha ilyen szomszédaim lennének)