Szekeres Viktor

Az év egyik legjobb közönségfilmje elnyomta a másikat

Mivel a filmes sajtóban továbbra is jobbára csak a Gravitációról lehet olvasni, a Phillips kapitány komolyabb hype nélkül marad. Pedig az előzetes vélemények szerint Tom Hanks akciófilmje remek lett, s ennél nagyobb nyilvánosságot érdemel.

Valószínűleg a Tom Hanks főszereplésével készült, kivételesen jó kritikákat kapó Phillips kapitány nagyobb sikert aratott volna, ha két-három héttel korábban vagy később kerül bemutatásra az amerikai mozikban. Így viszont, köszönhetően annak, hogy egy másik, kivételesen jó kritikákat kapó film, a Gravitáció után nézhető meg egy héttel, nem kezdett annyira kiemelkedően hazájában. (A két film között azért érdemes párhuzamot vonni, mert mindkettő inkább a felnőtteket célozta be.)

A nálunk november elejétől látható akciófilm pénteken 8,5 millió dollár bevételt hozott Amerikában, ami 24-26 millió s nyitóhétvégét jelenthet, ami persze önmagában korrekt teljesítmény, sőt, kifejezetten jó. A gondot sem az jelenti, hogy valaki nem tud a Gravitáció után más filmre ránézni, vagy hogy két filmet nehéz megnézni pár nap alatt, viszont a filmes sajtó túlnyomó része még mindig szinte csak a Gravitációról és annak nagy sikeréről beszél, így a zajban eltűnnek a Phillips kapitányról szóló hírek.

Amerikában egyébként a pénteki napon a Gravitáció 12,7 millió dollár bevételt hozott, így marad a hétvégi toplista élén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!