Csabi

Multimédiás mobil eszközök

A DEMOmobile konferencián a résztvevő cégek elsősorban a kéziszámítógépekhez készült megoldásaikat mutatták be. Ezek között voltak nagyon hatékony hardverek és szoftverek is. A rendezvényen azonban nemcsak a kéziszámítógépekkel foglalkoztak a résztvevők, hanem például az autókba szerelhető, Internet elérést biztosító készülékekkel is.

A DEMOmobile konferencia legfontosabb kérdése az volt, hogy milyen eszközök és megoldások segítségével lehet a leghatékonyabban multimédiás alkalmazásokat futatni a különböző mobil eszközökön. A rendezvényen többek között jelen volt a Microsoft és a Hewlett-Packard is. Azonban nemcsak a nagynevű cégek mutattak be érdekes megoldásokat, hanem a kisebb gyártók is.

A NewsTakes legújabb Packet Choice szoftverét elsősorban azok az internetes tartalomszolgáltatók tudják majd használni, amelyek vezetéknélküli hálózatokat is üzemeltetnek, és jó minőségű videoletöltést szeretnének biztosítani az ügyfeleik számára. A CelVibe bemutatta a CelFeed eszközét, amely lehetővé teszi, a folyamatos videomegjelenítést a mobiltelefonokon és a különböző kéziszámítógépeken. A CelFeed legnagyobb előnye, hogy a rendelkezésre álló sávszélesség folyamatos ellenőrzésével biztosítja a jó minőségű videolejátszást. A BeVocal a VoiceXML alkalmazásával hívta fel magára a figyelmet. A VoiceXML segítségével olyan szoftvereket lehet kifejleszteni, amelyek hatékony hangfeldolgozást igényelnek.

A DEMOmobile rendezvényen a SimpleDevices beszámolt a SimpleAuto nevű eszközéről, amely egy gépkocsikba szerelhető készülék, és zenék illetve különböző adatok tárolására alkalmas. Az igazi érdekessége, hogy vezetéknélküli kapcsolatot tud létesíteni egy megfelelő PC-vel, amelyről a felhasználó át tudja tölteni a kedvenc zenéit, amiket aztán később az autójában útközben is meghallgathat. A SimpleAuto eszközbe típustól függően 10 illetve 20 GB-os merevlemezek kerülnek bele.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!