MTI

Újabb elektromosroller-megosztó kezdte meg működését Budapesten

Budapest három belső kerületében - Terézváros, Erzsébetváros és Józsefváros - indította el szolgáltatásait a Whoosh elektromosroller-megosztó 750 járművel - közölte a társaság.

A rollereket kizárólag a Fővárosi Önkormányzat és a kerületek erre kijelölt mikromobilitási parkolóiban, az úgynevezett Mobi-pontokon lehet felvenni és leparkolni, a rendszer nem engedélyezi máshol a bérlés befejezését. A rollerekre felszerelt IoT modul (Internet of Things) segítségével valós időben lehet nyomon követni a jármű helyét, útvonalát és töltöttségi szintjét, valamint az útburkolat minőségéről is információ érhető el.

A tarifák percalapúak, de van napijegy is, amely 3990 forintba kerül, emellett heti és havi bérletet is lehet váltani. A járművekkel maximum 25 kilométer/órás sebességgel lehet közlekedni, sétálóutcákban pedig automatikusan leállnak. A társaság magyar és angol nyelvű telefonos ügyfélszolgálattal áll a felhasználók rendelkezésére minden nap reggel 9 és éjfél között.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #1
    Kiszoritjak oket Parizsbol, atjonnek ide. Rendszam, forgalmi engedely, A kategorias jogsi es teljes kerekparos vedofelszereles nelkul szerintem a 4-5 km/h lenne a maximalis megengedheto sebesseg ezen jarmuvek szamara. Maradhatnak pesten, de a megfelelo sebesseglimit eleteket menthet, ezert a szabalyozo hatosagnak minel hamarabb fel kellene lepnie az ugyben.