Berta Sándor

Akkumulátor-gyártó céggel állapodott meg a Mercedes-Benz

A gyártó modelljeibe szilárdtest-energiatárolók kerülnek.

Következő generációs energiatárolókat fejleszt közösen a Mercedes-Benz és a Prologium Technology, amely a szilárdtest-akkumulátorok egyik vezető gyártója. A két fél erről szóló technológiai partnerségi megállapodást írt alá.

A két vállalat első közösen készített szilárdtest-akkumulátora a következő években jelenhet meg a Mercedes-Benz tesztjárműveiben és ez a cél tökéletesen illeszkedik a gyártó azon elképzeléséhez, hogy az évtized végére már kizárólag elektromos gépkocsikat kínáljon.

A ProLogium Technology-t 2006-ban alapították és a világ első olyan akkumulátorgyártója, amely szilárdtest-lítium-kerámia energiatárolókat készít sorozatban. A cég technológiái világszerte több mint 480 bejelentett vagy bejegyzett szabadalmat fednek le.

Vincent Yang, a ProLogium Technology alapítója és vezérigazgatója elmondta, hogy már 2016 óta dolgoznak együtt a Mercedes-Benz szakembereivel az elektromos járművekbe szánt akkumulátorok tesztelésén és örülnek annak, hogy tovább erősíthetik ezt a partnerséget. A szilárdtest-energiatárolók legnagyobb előnye, hogy kiváló stabilitás mellett akár a kétszeresére is növelhetik a mai lítiumion-akkumulátorok nyújtotta hatótávolságot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!