Újabb üzemet építhet az Infineon

A vállalat alig nyitotta meg az egyik gyárát, hamarosan egy újabb projektbe kezdhet bele. Az új létesítmény(ek) felépítése rendkívül jó hír az európai chipgyártás szempontjából.

Nemrég készült el az Infineon létesítménye Villach mellett, de a társaság már kénytelen egy újabb - három éven át tartó - építkezésen gondolkodni. A probléma ugyanis az, hogy az új üzem hiába számít jelenleg a legkorszerűbbnek, de három vagy legkésőbb négy esztendő múlva teljes kapacitással fog chipeket készíteni.

Reinhard Ploss, az Infineon első embere egyelőre hallgat a további tervekről. A menedzser szűkszavúan csupán úgy kommentálta a kiszivárgott információkat, hogy az új gyárukat is a három nagy helyszínük egyikén, vagyis Drezda, Villach vagy a malajziai Kulim területén építik majd fel. Azt már tudni lehet, hogy Ploss miért nem árulta el a elképzelés részleteit, ugyanis a befektetőknek azt ígérte, hogy csak a cég bevételeinek a 13 százalékát költik beruházásokra, míg korábban ez az arány 18 százalék volt.

Az Infineon a Villach területén létrehozott új létesítménybe az évtized közepéig 1,6 milliárd eurót akar invesztálni, ez az aktuális, szeptember 30-ig tartó üzleti év tervezett bevételének a 15 százaléka. A cél az, hogy az üzem évente 2 milliárd euró bevételt termeljen majd. A gyárban olyan félvezetőket fognak készíteni, amelyek az elektromos autók áramellátásához alkalmaznak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!