Berta Sándor

Autonóm közlekedési teszt­hálózatot épít Kínában a DEKRA

A nemzetközi szakértői szervezet a lépéssel kibővíti a meglévő rendszerét.

A DEKRA bejelentette, hogy folytatja az automatizált és a hálózatba kötött közlekedéshez kapcsolódó globális teszthálózata kiterjesztését és ehhez Kínában keresett partnert. A csoport közölte, hogy közös céget hoz létre a Deqingben lévő Zhejiang Intelligent Connected Vehicle Innovation Centerrel, s az új társaság feladata a jövőbeli járműtechnológiák kipróbálása lesz.

Stan Zurkiewicz, a DEKRA Kelet- és Dél-Ázsiáért felelős ügyvezető alelnöke kifejtette, hogy Kína a világ legnagyobb autópiaca, s jelentős mértékben hozzájárul az elektromos, az automatizált, a hálózatba kötött és a közösségi közlekedés továbbfejlesztéséhez. Ők a biztonságos világ megteremtését célzó erőfeszítések globális partnereként szeretnék, ha a dinamikus fejlődés közben a biztonság kiemelt fontosságú maradna.

Clemens Klinke, a DEKRA SE igazgatósági tagja hozzátette, hogy korábban befektettek a Lausitzring mellett az automatizált és a hálózatba kötött közlekedés számáras kialakított legnagyobb független teszthelyszín létrehozásába, majd Málaga városában is felépítettek egy tesztközpontot a hálózatba kötött vezetéshez.

A csoportot 1925-ben alapították Németországban és napjainkban a gépkocsik átvizsgálásának piacvezető vállalata globális szinten.

A DEKRA az új kínai helyszínen elsősorban a járművek és a környezet közötti vezeték nélküli kommunikációt akarja tesztelni, s rendkívül korszerű laboratóriumokat alakítana ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!