Berta Sándor

Folytatja a robotautó-tesztjeit San Franciscóban az Uber

A közösségi utazásmegosztó gépkocsijai több év után járják ismét az amerikai metropolisz útjait.

A cég még 2018 márciusában egy baleset után döntött úgy, hogy azonnal felfüggeszti a robotjárművei tesztjeit Arizonában, Pittsburghben, San Franciscóban és Torontóban. A társaság 2018 novemberében a tesztek folytatásáról határozott, de a próbautak csak Pittsburgh városában indultak újra.

A The Verge most arról számolt be, hogy több esztendő után az Uber robotautói visszatértek San Franciscóba. Minderre azután kerülhetett sor, hogy a helyi közlekedési hatóság (CDMV) ismét megadta a vállalat számára a helyi közutakra vonatkozó robotgépkocsi-tesztelési engedélyeket.

Az Uber szóvivője közölte, hogy napközben mindössze két jármű járja a helyi utcákat és mindegyikben ült biztonsági sofőr, aki vészhelyzetekben beavatkozhat és átveheti az irányítást. Az egyelőre nem derült ki, hogy a közeljövőben nőhet-e a tesztekbe bevont autók száma.

A közösségi utazásmegosztó szóvivője hozzátette, hogy a mostani tesztelés csupán néhány hétig tart majd, a használt terület eleinte korlátozott lesz és a Volvo XC90 típusú gépkocsik továbbra sem fognak utasokat szállítani. Ilyen járművek közlekednek jelenleg Dallas, Pittsburgh, Toronto és Washington, DC útjain, de San Francisco az egyetlen város Pittsburgh mellett, ahol az autók autonóm üzemmódban működnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!