Berta Sándor

Indonézia digitális infra­struktúráját fejlesztené a Grab

A startup a SoftBank beruházási alapjai segítségével hajtja végre a tervét.

A 2012-ben alapított Grab nevű délkelet-ázsiai vállalkozás nyolc ázsiai államban, többek között Szingapúrban, Indonéziában, Vietnamban és Thaiföldön kínál utazási, szállítási és pénzügyi szolgáltatásokat a felhasználóknak. A vállalat alkalmazása jelenleg 100 millió okostelefonra van feltelepítve, az emberek naponta hatmillió utat rendelnek meg és a Grab rendszerében jelenleg 6,6 millió vezető van regisztrálva.

A cég most bejelentette, hogy a következő öt éven belül 2 milliárd dollárt ruház be a Softbank befektetési alapja segítségével Indonéziában, hogy segítsen felgyorsítani az ország digitális infrastruktúrájának a kiépítését. A projekt keretében létrehozzák a helyi városokban a következő generációs szállítási hálózatot az elektromos járművek körül és javítanak a fontos szolgáltatásokon, például az egészségügyi ellátáson.

Masayoshi Son, a SoftBank elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy Indonézia technológiai ágazatában komoly potenciál van és ő rendkívül örül annak, hogy 2 milliárd dollárt invesztálhat a Grab bevonásával az ország jövőjébe. A Grab jelezte, hogy a szingapúri központja mellett Jakartában építi fel a második számú centrumát.

Nemrég bejelentették, hogy a SoftBank egy új beruházási alapot hozna létre, így újabb tízmilliárdokat invesztálna az IT-társaságokba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!