Berta Sándor

Valós idejű térképet fejlesztő startupba fektetett be a Bosch

A vállalat egy amerikai vállalkozásba invesztált.

A Robert Bosch Venture Capital GmbH (RBVC) bejelentette, hogy befektetett a DeepMap nevű amerikai startupba, amely lokalizációs technológiákat fejleszt az önállóan közlekedő autók számára. Dr. Ingo Ramsohl, a Robert Bosch Venture Capital ügyvezető igazgatója kijelentette, hogy azok a térképek, amelyeket kifejezetten arra a célra fejlesztették ki, hogy a gépek olvassák ki a rajtuk szereplő információkat, kulcstechnológiának számítanak az autonóm gépkocsik számára. A DeepMap rendkívül fontos a magas fokú és a teljes autonóm közlekedés szempontjából.

Az amerikai startup lehetővé teszi a különböző szolgáltatások számára, hogy saját nagy felbontású térképeket hozzanak létre és kezeljenek, s azok különböző karakterisztikával és adatstruktúrával rendelkezzenek. A kaliforniai cég olyan járműfedélzeti szoftvereket is kínál, amelyek lehetővé teszik a helymeghatározó szolgáltatásokat, a változások érzékelését, a frissítéseket, az útvonaltervezést és az adatok gyűjtését. A DeepMap célja, hogy szinte "élő" nagy felbontású térképeket készítsen, amelyeket állandóan frissítenek.

James Wu, a DeepMap vezérigazgatója és társalapítója hozzátette, hogy az önállóan közlekedő autók fejlesztése mind a technológiai, mint a termékszintet tekintve igazi kihívást jelent. A folyamatnak biztonságosnak, megfizethetőnek és skálázhatónak kell lennie. Az autonóm gépkocsik korszakában egy térkép már nem csupán térkép, hanem integrált része a jármű agyának is.

A lépéssel az RBVC olyan befektetőkhöz csatlakozott, mint Andreessen Horowitz, az Accel Partners és a GSR Ventures.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!