Berta Sándor

Autók közötti kommunikációt tesztel a Jaguar Land Rover

A hosszú távú cél a járművek és az utak közötti kommunikáció fejlesztése.

A UK Connected Intelligent Transport Environment (CITE) nevű kutatási program keretében a Jaguar Land Rover több járművet is a brit utakra küldött. A valós körülmények között végrehajtott tesztek során az elsődleges cél a gépkocsik közötti kommunikáció tesztelése volt, a távlati cél pedig az autók és az utak összekötése. A gépkocsikat az M40-es, az M42-es, az A45-ös és az A46-os utakon tesztelik, összesen 65 kilométeren. A tesztterepet ellátták a DSRC (Dedicated Short Range Communication) rendszerrel, a 3G- és 4G-kapcsolatokkal, valamint WiFi- és optikai hálózatokkal.

A Jaguar Land Rover több tesztjárművet is alkalmaz a mostani tesztekben, köztük van a Land Rover Discovery Sport, a Range Rover és a Jaguar F-Pace. Colin Lee, a Jaguar Land Rover illetékes menedzsere kijelentette, hogy ahhoz, hogy az önállóan közlekedő autók előnyeit teljes mértékben ki lehessen használni, meg kell érteniük azt az infrastruktúrát is, amelyre ezen járművek működéséhez szükség van. A mostani tesztek során a Jaguar Land Rover olyan hálózatba kötött rendszereket próbál ki, mint az EEBL (Emergency Electronic Brake Light warning), a mentőjárművekre figyelmeztető EVW (Emergency Vehicle Warning), továbbá az útépítésekre (RWW - Roadworks Warning) és a közlekedési helyzetre figyelmeztető (TCW - Traffic Condition Warning) rendszerek.


A projektet az ipar és az állam 7,1 millió fonttal támogatta. A résztvevők között van a Visteon Engineering Services Limited, a Jaguar Land Rover, Coventry városi tanácsa, a Coventry Egyetem, a Highways England Company Ltd, a HORIBA MIRA, a Huawei Technologies (UK) Ltd, a Siemens, a TfWM, a Vodafone Group Services Ltd és a Warwick Egyetemen működő WMG.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!