Berta Sándor

Online látható lesz a stuttgarti parkolók foglaltsága

A kísérleti programmal gyorsabbá és gördülékenyebbé válik a parkolóhelyek keresése.

Összefog a német város régiója és a Bosch, s a két fél létrehoz egy aktív parkolóhely-menedzsment rendszert. A projekt során abból indulnak ki, hogy ha a vezetők tudják, hogy a közelben szabadon van egy P+R parkolóhely, akkor hajlamosabbak leállítani a járművüket és átszállni az elővárosi vonatra, az S-Bahnra. A tervek alapján Stuttgart környékén az S2 és S3 vonalak mentén 15 P+R parkolóhelyet látnak el szenzorokkal. Ezekkel percre pontosan és valós időben lehet majd kommunikálni. A szabad parkolóhelyekkel kapcsolatos információkat alkalmazáson keresztül továbbítanák a felhasználóknak és lekérhetők lesznek a stuttgarti közlekedési szövetség (VVS) honlapjáról is.

A programhoz a stuttgarti régió 11 városa és községe csatlakozott, ezek mindegyike hajlandó internethozzáférésekkel ellátni a P+R parkolóhelyeket. Dr. Nicola Schelling, a Stuttgarti Régió Szövetség regionális igazgatója elmondta, hogy ez a teszt vonzóbbá teheti az autókról a tömegközlekedési járművekre való átállást. A helyi belvárosi parkolóházaknál évek óta van egyébként valós idejű tájékoztatás a szabaddá váló parkolóhelyekkel kapcsolatban.

Dr. Dirk Hoheisel, a Robert Bosch GmbH igazgatósági tagja kijelentette, hogy a szenzoraik segítségével a parkolóhelyeket is a dolgok internetének részévé teszik. Így csökkenthető a parkolóhelyek keresése miatt keletkező forgalom, ami környezetvédelmi szempontból is jó. A projekt 2016 elején a szenzorok felszerelésével indul el és 2018 júniusáig tart.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!