MTI

SMS-ben fizethető a parkolás Kolozsváron

Kolozsváron immár telefonos SMS-üzenetben is lehet parkolódíjat fizetni - jelentette be egy szerdai sajtótájékoztatón Emil Boc polgármester.

A Mediafax hírügynökség beszámolója szerint az autósoknak a 7420-as számra kell SMS-üzenetet küldeniük, amelyiknek tartalmaznia kell a parkolóövezet kódját és a gépkocsi rendszámát. A belvárosi egyes övezetben 401-es kódot kell beírni, és az üzenet elküldése egy órás parkolást tesz lehetővé, a városközponttól távolabb eső kettős parkolóövezetben 402-es kódot kell a rendszám elé írni, és az üzenet elküldése két órás parkoló díj kifizetését jelenti. A rendszer azonnali válaszüzenetben értesíti az autóst, hogy meddig parkolhat. Egy SMS-üzenet 0,45 euróval és ennek az áfa-értékével terheli meg a parkoló sofőr telefonszámláját. A telefonos parkolás valamennyi romániai mobilhálózatban működik.

Emil Boc elmondta, a telefonos fizetési rendszer kiegészíti a meglévő parkolóórás rendszert, amelyen keresztül pénzérmével vagy bankkártyával lehet fizetni. A telefonos rendszer kiépítéséért 18 ezer lejt (1,2 millió forintot) fizetett a polgármesteri hivatal. Kolozsvár belvárosában 3250 parkolóhelyet tartanak számon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!