SG.hu

A többség szereti a célzott reklámokat

Az Ipsos nemzetközi kutatása szerint a válaszadók 56%-a szereti, ha a közösségi oldalakon saját személyére szabott reklám fogadja. Mi magyarok nem sokban térünk el ettől, 54% preferálja ugyanezt.

Lelkes közösségi kapcsolattartó vagy és szívesen veszed, ha a monitoron megjelenő hirdetés éppen Neked szól? Az emberek több mint fele (56%) támogatja, ha a kereskedelmi üzenetek kifejezetten célzott mutációjával találkoznak a közösségi médiában. 44% inkább az általánosabb reklámokra szavaz. Persze furcsállhatjuk, hogy egyeseket miért zavar, hogy idegenek mennyit tudhatnak róluk, hiszen a legtöbb esetben ők maguk élik nyitott könyvként saját életüket ezeken az oldalakon.

Minthogy a célzott reklám még nem élvezi a nagy többség támogatását, a brandek számára ez kiaknázatlan aranybánya lehet a jövőben. A célzott reklámok terjedése ugyanis egyelőre nem tűnik megállíthatónak…

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Narxis #4
  Van.
 • Zombee #3
  Van, aki nézi, és rá is kattint?
 • ADAMEX9 #2
  Én is a célzott reklámot preferálom. Mennyivel jobb ha egy digitális rajztábla jelenik meg oldalt és nem a 'Q10 krém eucerinner'.
 • Zombee #1
  Van a közösségi oldalakon reklám? :) Mi mindenre nem jó egy AdBlock...
  Nem hogy a célzott reklámot, de többit sem tűröm meg.