Berta Sándor

Windows 8 - RTM-verzió és reklámkampány

A Microsoft Németország éves találkozót szervezett Münchenben a munkatársai számára, ahonnan számos érdekes információ szivárgott ki az új operációs rendszerrel kapcsolatban.

A rendezvény célja többek között az volt, hogy motiválják a dolgozókat és ezért a jövőbeli projektek számos részlete is elhangzott. A találkozón részt vevő menedzserektől származó információk alapján megismerhető a Windows 8 ütemterve. A dokumentum szerint az új operációs rendszer RTM-verziója július végéig jelenik meg. Amint az RTM-verzió elérhető, azonnal szétosztják a PC-gyártók és a Microsoft munkatársai között.

A redmondi konszern igyekszik majd mindenkit, a felhasználókat, a cégeket és az intézményeket egyaránt meggyőzni arról, hogy váltaniuk kell a Windows 8-ra. A társaság egy hatalmas reklámkampányt készít elő, amely közel egy éven át fog tartani. A Windows 8 népszerűsítésével kapcsolatos költségek közel 500 millió dollárt tesznek majd ki, tehát az operációs rendszer népszerűsítésére 1,5-szer akkora összeget fordít a vállalat, mint a Windows 7 esetében. (Az utóbbival kapcsolatos reklámkampányra 300 millió dollárt költöttek el.)

A találkozón bemutatták a Windows 8 reklámkampány első lehetséges filmjeit. A társaság üzeneteiben az emberekre és az igényeikre akar összpontosítani, s a jövőbeli potenciális ügyfelek érzelmeire próbál hatni. Kérdés, sikerül-e ezzel háttérbe szorítani a Metro-felülettel kapcsolatos szkeptikus véleményeket. A projekt a tervek szerint 41 héten át fog tartani és a készítők ebben hangsúlyozni szeretnék, hogy a Windows 8 miként kapcsolódik majd más Microsoft-termékekhez, például a Windows Phone 8-hoz. A kiszivárgott információk alapján egyébként a Windows Phone 8 várhatóan október és december között jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sequoyah #18
    Szerintem az M$-nek mindegy, hogy a Win7-ért, vagy a Win8-ért fizetek, lényeg hogy pénz jöjjön.
    És ők most elsősorban a táblásokra és a régi XP-ket lecserélőkre lőnek. Akiknek már van egy jól működő Win7-ük, nem fogják lecserélni akkor se, ha a Win8 jól sikerül, csak ha gépet cserélnek.
  • TARTYOM #17
    Win8 gyorsabb mint a Win7, ez nekem pont elég arra, hogy váltsak rá.

    persze amint megoldja valaki hogy a Metro-t legyomlálja

    Alig várom a Windows 8 Professional without Metro Ui verziót :)
  • sanyicks #16
    mindig is marketinggel és lefizetéssel szereztek piacot. Nem tudom emlékszel-e de eleve egy blöffel lett monopol pc os fejlesztő az m$.
  • mousee #15
    Egy ilyen mamut nem állhat csak is kizárólag egy lábon. Alap, hogy minél több helyre fúrja be magát, hogy balhé esetén se legyen gondja, még ha ez az arcátlan/pofátlan/undorító kategóriába is esik (lásd android patent mizéria és társai).

    Amúgy meg könyörgöm, én sem szeretem annyira, de nőjünk már fel. A cég neve Microsoft, esetleg MS. Az hogy úgy fogalmazol mint egy alsó tagozatos, az csak téged minősít.
  • zpe #14
    Igen, arra céloztam.
    + Ha jól sejtem a mobiltelefon és netbook piacra kénytelenek jobb hardwerkihasználó oprendszert kihozni .
  • Zoliz #13
    Szoval a Microfos Gates nelkul kicsit kezdi elcseszni. Inkabb Marketinggel szerzik az eladasi szamokat, mint az ertelemes termekkel. A tablakat is a marketing adta el es ez emberek mehulyultek tole. Ez bejon ugy látszik.
  • Zoliz #12
    Csak gyorsabban indul el, mert a hibernalast hasznalja, hogy az utolso leallitas ota a kernel kod gyorsabban a memoriaba keruljon.

    De ki a fenet erdekel mennyi ido alatt indul el..
  • mousee #11
    Céges szinten a gépigény nem igazán szokott gond lenni, komolyabb cégeknél a hardvercsere aprópénz kategória a rengeteg visszatérítés miatt. Inkább a kompatibilitás miatt ragaszkodnak még sokan az XP-hez.
  • joghurt3 #10
    Az ügyfeleink nagy része még mindig XP-t futtat, mert nincs kedvük új hardvert venni. Még 2 giga memóriabővítést belerakni sem.
    Őket mégis mivel tudná meggyőzni a Windows 8? Hogy a 7-nél állítólag kisebb az erőforrásigénye? Majd ha az XP-hez képest lesz elfogadható, akkor talán.
  • mousee #9
    Gondolom arra célzott a kolléga, hogy alacsonyabb a gépigénye. Legalábbis volt hír róla, amin mutatták a nagyban "újradizájnolt" task managert, amin ugyanazon a gépen, ugyanazokat a programokat futtatva kevesebbet evett a gépből a 8as.