Szekeres Viktor

Készül a Csillagközi invázió rebootja

Az 1997-es Csillagközi invázió igazi kultfilmmé nőtte ki magát, annak ellenére, hogy sokan a mai napig nem értik a lényegét. Ha minden jól alakul, 2014-ben már a feldolgozását nézhetjük a mozikban.

A Vulture infói szerint az elmúlt időszak egyik legmeglepőbb feldolgozása, illetve rebootja van készülőben, a Csillagközi invázióé (Starship Troopers). Neal Moritz, producer ugyanis miután a Paul Verhoeven-féle Emlékmás feldolgozásával végzett, egy újabb Verhoeven-filmet akar ismét vászonra vinni - ráadásul a holland rendező művei közül a Robotzsarunak is készül a remake-je. A tervek szerint a reboot történetén a Thor és az X-Men: Az elsők, valamint az egykori terminátor: Sarah Connor krónikái tévésorozat forgatókönyvírói, Ashley Edward Miller és Zack Stentz dolgoznának.


A Robert A. Heinlein 1959-es, kommunistaellenes regénye alapján 1997-ben készült Csillagközi invázióban Casper Van Dien, Dina Meyer, Denise Richards, Jake Busey, Neil Patrick Harris, Patrick Muldoon és Michael Ironside voltak a főszereplők, s a film világszerte 121,2 millió dollárt jövedelmezett, tehát semmiképpen sem számított sikeresnek, főleg a 100 milliós költségvetés fényében. (A rendező elmondása szerint nem csak a nézők, hanem még a színészeinek egy része sem fogta fel, hogy miről szól a film.) Később a film még megért két folytatást is (Csillagközi invázió 2. - A szövetség hőse, Csillagközi invázió 3.), valamint egy tévésorozatot (Csillagközi invázió - Az űr zsoldosai).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tyty #35
    Köszi, megvan! Valahogy majd csak átrágom magam rajta! :)
  • Vereshegyi #34
    Az S-sel kezdődő és cribd-del végződő névre hallgató honlapon megtalálhatod... szánalmasan olvashatatlan tördelésben.
  • zetortraktor #33
    Amúgy az ilyen szánalmas vergődés, hidd el, minden korban megvolt: fúj, hangosfilmek, meg színesfilmek, meg fúj videó, meg fúj tévé. Hisztispicsákkal van tele a világ, akik nem képesek elfogadni, hogy nem körülöttük forog a világ és azt hiszik, hogy minden nekik készül. A különbség, hogy az intelligensebbek ezt nem hangoztatják, mások meg sokadrendű fórumokon kapirgálnak és írják be ugyanazt a mantrát mindenhova. Szánalmas életed lehet, ah ez neked ennyire fontos.
  • zetortraktor #32
    Attól, hogy trendi színészekkel volt tele a Starship troopers, még jó volt.
  • Ender Wiggin #31
    Minden klasszikus, jó Verhoeven filmet lemészárolnak. Trendi színészek, trükkök, s közben tök egyforma, értelmetlen szar az összes (a rebootok, remakek szuperhősfilmek is ebben a kategóriában). Remélem lesz Elemi ösztön is Timberlakkel meg Kim Kardashiannal. A fasz ki van a sivár, képzelet és ötlet nélküli hállivúddal.
  • Wittgen #30
    Oltári jó filmet csinált Verhooven, a mai napig az egyik legjobb akció-scifi a számomra. Egyébként több filmjében is visszaköszön a reklámosdi/hírblokk Pl Emlékmás, Robocop, csak hogy a jobbakat említsem.

    Én olvastam a könyvet is, föld és ég a kettő közti különbség, maximum a dúrva vázlataik azonosak. Verhooven teljesen más irányba vitte a filmet, mint ami a könyv. Persze nem nagyon emléxem, mivel a film megnézése utáni első héten olvastam, az meg kb 1997-ben volt :)
  • Tyty #29
    Valakinek nincs meg a könyv elektronikus formában, magyarul? Igazán megköszönném, ha elküldené!
  • mrzed001 #28
    Bevallom a terminátortól fogva az emlékmáson és dűnén keresztül igen sok film-könyvet olvastam, de ez valahogy kimaradt.
  • Alfa Of NS #27
    Népszerű dolog leírni a filmmel kapcsolatban, hogy a néző nem érti a mondanivalóját. Az egyik fő gond ezzel az, hogy a rendező feladata, hogy átvigye a mondanivalót a nézőnek. Ha sokan nem értik, akkor a rendező rosszul dolgozott. A másik probléma, hogy ami 1959-ben, a film alapjául szolgáló regény idejében, megfogalmazódott, az már nem biztos, hogy 1997-ben is ugyanúgy érvényes. Tehát részben azért nem értik meg az eredeti mondanivalót, mert ugyanaz a dolog mást vált ki most az emberekből, mint váltott ki 1959-ben.
  • JMáté #26
    Ezeket mindenki más is észrevette, csak vannak akiknek nem elég óvodás szinten bemutatni ezeket, ezért ők inkább elolvasták a könyvet és megállapították hogy az jobb.