Napi Online

Karcsúsít a BlackBerry gyártója

Szabadesésbe váltott a BlackBerry telefonokat gyártó Research in Motion (RIM) árfolyama.

Az ötéves mélypontját − 23 százalékot is meghaladó zuhanással − azt követően ütötte a jegyzés, hogy a társaság vártnál rosszabb negyedéves eredményei után a menedzsment éves várakozásait is jelentősen csökkentette. A helyzeten csak tovább rontott, hogy a JP Morgan semlegesre rontotta a cégre vonatkozó ajánlását. Indoklásuk szerint az alacsonyabb eredményterveken kívül az a tény jelentette a felülteljesítés ajánlás koporsójába az utolsó szöget, hogy az új modellek csak az igen jövedelmezőnek számító iskolakezdési szezon után kerülnek a boltok polcaira.

Az éles verseny és a csúszások miatt eleve várhatóan kisebb eladott készülékszám miatt így a menedzsment a korábbi 7,5 dolláros részvényenkénti éves eredményvárakozását 5,25−6 dollárra csökkentette. Az áramvonalasítás és versenyképesség jegyében a társaság azonnali hatállyal elbocsátásokba fog, valamint a vezetőség ígéretei szerint felgyorsítja a fejlesztéseit, hogy beérje a versenytársakat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #1
    hát nekem ez inkább csak kapkodásnak tűnik, most hozták be a 9780at, amit már ki is akarnak futtatni, egy gyenge táblapct is gyártunk zalaegerszegen, ami ... elég lehúzósra sikeredett (pl blackberry telefon kell olyan alap dolgokhoz is mint az emailezés, és le sem lehet rá tölteni más email klíenset ... nemtom hogy már lehet e), az új típusokkal is kétségeim vannak, remélem nem fognak a nokia sorsára jutni...