MTI

Ötszáz tanulói laptoppal gazdagodtak Békéscsaba iskolái

Több mint ötszáz tanulói laptoppal gazdagodott Békéscsaba négy oktatási intézménye; a fejlesztés és a beüzemelés összege meghaladta a 71 millió forintot - közölte a város polgármestere.

Vantara Gyula (Fidesz) közleménye szerint az önkormányzat a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében nyerte el a 100 százalékos támogatottságú összeget, s ennek segítségével három általános iskolát és egy középiskolát szereltek fel számítógépekkel. Az unió által finanszírozott projekt keretében további 24 tanári laptopot is vettek. Az új eszközök segítségével az iskolák számára elérhetővé vált a Sulinet Digitális Tudásbázis.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • jebela #7
    Víz és ütésálló alap netbookok. A tároló egy fémszekrény, a laptopok tárolására és töltésére. Nem tudom mennyire egységes.
    A pályázat tényleg tavalyi (nyár), a teljesítések mostanában zajlanak, a pénzek addig kamatozgattak, csoportosulgattak...ezen kár filózni.
    Beüzemelési díj nincs, mindenki magának...stb...
  • gombabácsi #6
    érdekes, hogy én jóval komolyabb és teljesítmény igényesebb célra (munka, 3d graf) használók jóval gyengébb gépeket...
    na meg amiken felnőttem...

    brutális nagy pazarlás és ostobaság ez...
  • Nailyenugysincs #5
    Ennyi az SG ne várj mást. Ahol Viktor billentyűzetet kap a keze alá ott ne számíts semmi jóra.
  • janyikzs #4
    Ejnye SG!!!!!

    Kezdeném azzal, hogy egy tavaly őszi hírt most betenni!!!!!!!!!

    A másik a pontatlanság:
    - 524 tanulói laptop
    - 24 tanári
    - 524 tároló (gondolom itt a táskára gondoltak)
    - 4 router
    - 24 WIFI Access Point

    plusz ezek beüzemelésének díja

    Hogy ezek milyen minőségű laptopok, azt nem tudom, de azért arról ne alkossunk véleményt, hogy kiszámoljuk az 1 laptopra vonatkozó árat, ráadásul az 1. hozzászólásban a tanári laptopok nem lettek figyelembe véve.

    Több százas tételben természetes, hogy jobb minőséget olcsóbban lehet megvenni, persze az már más kérdés, hogy ebből kifolyólag tényleg nem lehetnek nagyon komoly gépek.

    Azt azért senki ne feledje, hogy általános iskolai használatról van szó, szóval nem játékra kellenek és nem is egy műszaki egyetem hallgatóinak autocad tervezéshez.

    Ha jól sejtem, akkor op. rendszer + valamelyik office csomag megtanulása + netezés, levelezés megy rajta, ennél pedig sokkal többre nem nagyon használják ott. (Lehet még említeni nyelvi laborok programjait, kresz programokat, interaktív táblával való kapcsolatot, stb..., de ezek egyikének sincs nagy gépigénye)
  • endrev #3
    Skacok, azt írták hogy "fejlesztés és a beüzemelés összege" volt 71 millió. Tehát valószínűleg nagyon gagyi laptopokról van szó, aminek a karbantartása sokba fog még kerülni.

    Azért persze örülünk a fejlesztésnek, csak nem biztos hogy jó volt a választás.
  • Nailyenugysincs #2
    Azért az kicsit túlzás lenne. Annyiért már rendes almás gépet kapsz.
    De nem értem hogy miért az általános iskolákat szerelik fel ilyennel? Miért nem az infó szakos középiskolát? Több hasznát venné(n)k.
  • passatgt #1
    142e/laptop, az nem is olyan vészes, valami 500e/laptopra gondoltam volna:D