MTI

Az Explorer új verziójával ismerkedik a világ

A Microsoft bemutatta a böngésző legújabb változatát, amely jobban alkalmazkodik az újabb számítógépekhez, és általa gyorsabban tölti le, és futtatja az internetes oldalakat.

Az IE9 bétaverziója már több tucatnyi nyelven ingyenesen elérhető. Az új fejlesztés minimalista külsővel és néhány új "trükkel" igyekszik megnyerni a felhasználókat. Kevesebb a gombok, az ikonok és a képernyő felső részében húzódó eszköztárak száma. A böngésző a hírek szerint a Windows 7 operációs program alatt tudja igazán megmutatni, mit tud. Legszembetűnőbb előnye az egy kattintásra elérhető kedvenc oldalak betöltése. Az IE9 színkódokkal operál, ez szintén a felhasználók kényelmét szolgálja.

A fejlesztések során nagy hangsúlyt fektettek a gyorsaság fokozására, a böngésző gyorsabban "érti meg" a honlapok kódjait, emellett a képek, animációk filmbejátszások és más vizuális tartalmak lejátszása is gyorsabbá lett. Az első visszhangok alapján a felhasználók elégedettek az új böngészővel. A termék "jó, szép és gyors" - mondta egy elemző. A Microsoft egyes vélemények szerint most orrhosszal versenytársai elé került, de ez minden bizonnyal nem tart sokáig, a Google, valamint a Firefoxot gyártó Mozilla szintén hasonló fejlesztéseken dolgozik.

Az IE9 a Windows 7 vagy a Vista operációs rendszerekkel futó számítógépeken alkalmazható, a még mindig elterjedt XP nem támogatja, csakúgy mint a Macintosh rendszer sem. A Microsoft egyelőre nem közölte, hogy mikor lépnek túl a tesztszakaszon, de nem valószínű, hogy addig is sok változtatást eszközölnének a programon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bunny #12
    Nekem konkrétan két dolog se ment rajta, ami minden más (mivel fejlesztek az 5 alapböngésző a gépen) fontos böngészőn ment (javascriptes dolgok), így kb. 20 percet volt a gépen. Elsőre amúgy tetszett, de így nálam ment levesbe.
    Úgyhogy a #2 listát bővíteném:
    IGEN, le lehet szedni és utána IGEN az IE8 működik jól.
  • Dodo55 #11
    Én is mai napig XP-t használok 2 okból:
    -A Vistában és 7-ben felhasználóbarát címszóval megkevertek mindent, és semmi sem ott van, ahol az ember megszokta, sok minden pedig még jobban el lett dugva.
    -Próbáltam kb 8 féle Vista verziót, 3 féle Win7 verziót, 16 féle nVidia drivert, de valahogy minden játékban fele annyi FPS-em van, mint XP alatt. Vista beta1-el még nem volt gond, azzal több FPS-em is volt egy kicsit, mint XP alatt, de az újabbakkal már csak fele annyi. Persze tudom mi a gáz, 2005-ös alaplapom van, P4 procival, virtualizáció nélkül, a vga driverek meg kénytelenek a core0-t körülvevő védelmi rendszeren keresztül kommunikálni, amit az alaplapi chip tartalmazna, vagy pedig a VT-s proci emulálna, de mivel nekem egyik sincs, így software-esen emulálja a windows, feltartva a drivert.
  • Komolytalan #10
    Hát igen, a világ több mint fele XP-t használ, biztos ők a hülyék:-) Nyilván le fogom cseréni, ha azok a programok, amikkel dolgozom már nem fognak XP-re települni. De egy olyan böngésző miatt, ami a kb 5 fős mezőnyből komoly jóindulattal jelenleg 3. legjobb, és fél év múlva várhatóan a legszarabb lesz ez nem túl valószínű :-D
  • Armagedown #9
    Vajon Kiki , rád ismertem :D
  • La Koma #8
    az MS szándékosan szivatja az XP felhasználókat , mert az XP-ben még nem sikerült nekik rendesen a globálcionisták által megbízott trójai megfigyelőrendszer, az újabb visztás , 7etes windowsokban meg már gyökeresen integrálva van.

    itt egy pár link hogy a Viszta és win7 még együtt sem teszi ki több mint 4 (illetve 1) év után az XP felhasználók táborát :

    http://www.w3schools.com/browsers/browsers_os.asp
    http://www.w3counter.com/globalstats.php
    http://gs.statcounter.com/#os-ww-monthly-200908-201008
    http://en.wikipedia.org/wiki/Usage_share_of_operating_system

    valószínűleg azért lehetnek ilyen "népszerűek" mert olyan jók, gyorsak, fícsörrel telik, és kis gépigényűek a windows XP-hez képest

  • caprocorno #7
    Egy napot eltöltöttem az explorerrel, délután alapértelmezett isn volt egy ideig, de azért nem túl sokáig, hamar visszatettem a Chrome-ot alapért.-nek. Nem rossz az az IE9, de azért csiszolgathatnak még rajta egy csöppet. Minden esetre a 8-nál sokkal gyorsabb és szimpatikusabb.
  • caprocorno #6
    Huhhh:)) ezt most nem vágom:) Magyarázd el mégeccer lécci!
  • endrev #5
    Apróság: A címben helyesen Internet Explorer. Az Explorer az a fájlkezelő (magyarul Intéző). :D

    Ettől eltekintve: Világ, RIP. :)
  • jackoneill90 #4
    mit gondolsz miért nem fog menni xp-n? Azért hogy nehogy már a felhasználónak legyen haszna ebből, hanem a mikrofosnak. w95 re sincs nagyon progi pont azért,hogy vedd meg az alapjaiban ugyanaz de mégis más mikros rendszert.
  • Komolytalan #3
    Most őszintén mi az apja f.szát tudhat ez, hogy nem megy XPn? XP is tud socketes kapcsolatot csinálni, meg pixelt rajzolni - mi a pék kell még egy böngészőnek?
    Nem mintha nagyon hiányozna, de azért az érdekes, hogy pont az M$ nem tud a saját oprendszerére fejleszteni, mindenki más meg igen...