Berta Sándor

Megújul a Twitter

Új funkciókkal bővül a népszerű mikroblog-szolgáltatás. A cél az, hogy a Twitter használata különleges szoftverek nélkül is kényelmes és egyszerű legyen. A felhasználók ezentúl képekkel és videókkal is kiegészíthetik a tweetjeiket.

A webes cég oldalán Evan Williams, a Twitter első embere és társalapítója külön blogbejegyzésben számolt be a változásokról. Az új funkciók mellé megváltozott dizájn is társul. A képek és a videók megjelentetése mellett egyszerűbbé válik az információk más felhasználókkal való megosztása is. A Twitter egyértelműen a Facebook babérjaira tör, legalábbis a regisztrált tagok számában mindenképpen. Becslések szerint jelenleg a közösségi portálnak jelenleg 500 millió, míg a Twitternek több, mint 160 millió regisztrált tagja van. Utóbbiak naponta több, mint 90 millió tweetet küldenek az ismerőseiknek.

A szolgáltatás üzemeltetői hangsúlyozták, hogy az új funkciók fokozatosan lesznek elérhetők és bárki dönthet úgy, hogy inkább a régi megszokott dizájnt, valamint funkciókat választja. Evan Williams közölte: a fejlesztések során azt tartották a legfontosabbnak, hogy megőrizzék az oldal egyszerűségét. "A kezdetek óta tanultunk valamit. Az élet nem mindig fér bele 140 vagy még kevesebb karakterbe. Mindenesetre nagyon büszkék vagyunk arra a munkára, amit a webes csapatunk végzett" - tette hozzá a szakember.


A Twitter vezetője úgy vélte, hogy az új portál könnyebb, gyorsabb és bőségesebb tapasztalatcserét biztosít majd a látogatóknak. A tweetek idősorrendje a korábbinál jobban nyomon követhető és részletesebb lesz, számos kiegészítő információ elérhető lesz az egyes üzenetekkel kapcsolatban. Így a tweeteket könnyebben összefüggésbe lehet helyezni más bejegyzésekkel és akár képekkel vagy videókkal is. Amikor valaki ráklikkel egy általa tetszőlegesen kiválasztott tweetre, akkor a honlap jobb oldalán láthatóvá válik a kiegészítő információkat és tartalmazó rész. Amennyiben pedig valaki közvetlenül egy üzenetre kattint, akkor a részleteket mutató ablakban számos adat jelenik meg a szerzőről vagy a témáról.

A bejegyzés tartalmától függően láthatók lesznek az arra érkezett válaszok, az adott személy további tweetjei vagy a geotag-információk is, amelyből kiderül, hogy az illető honnan küldte az üzenetét. A regisztrált tag nevére kattintva azonnal felbukkan egy miniprofil, így a látogatónak ezen információk, például az adott személy életrajzának és az utolsó tweetjének az elolvasásához nem kell elhagynia a főprofilt.

A kép- és videobeszúrási funkció annak köszönhető, hogy a Twitter vezetői együttműködési megállapodást kötöttek a Dailybooth, a DeviantART, az Etsy, a Flickr, a Justin.TV, a Kickstarter, a Kiva, a Photozou, a Plixi, a Twitgoo, a TwitPic, a TwitVid, a UStream, a Vimeo, az Yfrog és a YouTube képviselőivel. A mikroblog-szolgáltatás megújítását már egy szeptember másodikai blogbejegyzésben bejelentették a fejlesztők.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • FoodLFG #11
    A reply nagyjából ezt tudja, amit hiányolsz.
    -People will only see replies in their Home timeline if they are following both the sender and recipient of the update.
    -If someone sends you a reply and you are not following the user, the reply will not appear on your Home timeline. Instead, the reply will appear in your Mentions timeline.

    http://support.twitter.com/groups/31-twitter-basics/topics/109-tweets-messages/articles/14023-what-are-replies-and-mentions

    Bár az igaz, hogy a küldő timeline-ján minden reply, amit ő küldött valakinek, az megjelenik és olvasható. De ezzel nagy baj nincs, mert ha valakit követsz, akkor nem látod a reply-jait magadnál, csak ha neked küldi azokat.
    Abból a szempontból meg kifejezetten hasznos, hogy utána lehet olvasni, hogy miről beszélgetett két felhasználó.
  • Justil #10
    A nyilvánvaló tény az, hogy nem erre van kitalálva.

    1) inkább közlésre, mint kérdezésre
    2) ha mégis van kérdés, amire tud az ember válaszolni, akkor ha titok, ott a direkt üzi, különben meg ha közérdekű, jobb is, hogy látja mindenki.

    szerintem.
  • smv #9
    Igazad van, igazabol itt is inkabb privüziket kene irni egymasnak komment helyett:)
  • Justil #8
    látom te sem jutottál el a direct message feliratú gombig :)
  • smv #7
    "Mikroblog". Hány blogot láttál ahol komment helyett mindenre mindenki repostal válaszol?

    Ha valaki beírja, hogy "De jó lenne nézni egy jó filmet" akkor nem tudod neki bekommentelni. Helyette írsz egy twittet, megosztod a te ismerőseiddel azt amit csak a másiknak akartál beírni? Értelmetlen.
  • Justil #6
    na a keresés tényleg gyengusz...
  • Justil #5
    miért lenne marhaság?
  • smv #4
    Normális kommentelés lesz benne? Vagy még továbbra is ez a választwitt marhaság?
  • FoodLFG #3
    Normális keresés funkció mikor lesz ??
    Mert ami most van az használhatatlan.
  • 1855300 #2
    hát igen, ha valami megváltozik, az másabb lesz ;)