MTI

Jótékony célra ajánlja fel vagyona jórészét Paul Allen

Paul Allen, a Microsoft társalapítója, a világ egyik leggazdagabb embere halála után vagyona nagy részét jótékony, közérdekű célokra ajánlja fel.

Allen 13,5 milliárd dollárosra (296 milliárd forintosra) becsült vagyonával a Forbes világranglistáján a 37. helyet foglalja el a legvagyonosabb emberek között. A Seattle Times című lap szerint Allen ezzel szeretné biztosítani, hogy jótékonysági munkája halála után is folytatódjon. A vagyonos férfi már az elmúlt években is több száz millió dollárt adományozott közhasznú célokra. A férfi 1975-ben Bill Gatesszel közösen alapította a Microsoft számítástechnikai vállalatot. Allen 1983-ban hagyta el az egyre növekvő szoftvercéget, miután nyirokmirigyrákban betegedett meg. Évekig a felügyelőbizottság tagjaként és tanácsadóként vett részt a Microsoft munkájában. Az 57 éves Allennél egy éve ismét rákot diagnosztizáltak.

Egy hónapja a Microsoft másik alapítója, Bill Gates és Warren Buffet befektető adományozási kampányba kezdett, amellyel arra szólították fel az Egyesült Államok tehetős polgárait, hogy vagyonuk legalább felét jótékony célokra ajánlják fel haláluk után. Bill Gatesnek és feleségének, Melindának az alapítványa a világ legnagyobb karitatív szervezetei közé tartozik. Buffet, aki rendszeresen juttat adományokat az alapítványnak, kijelentette, hogy halála után vagyona 99 százalékát fordítja jótékonyságra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!