Napi Online

Nem ajánlott az iPhone 4

Nem ajánlja az iPhone 4 megvásárlását az amerikaiaknak a Consumer Reports nonprofit fogyasztóvédelmi szervezet.

Tesztjeik igazolták számos felhasználó tapasztalatát, miszerint az Apple legújabb okos telefonja - amelyből a piacra dobása utáni első három napon 1,7 milliót adtak el - esetenként indokolatlanul megszakítja a hívásokat. A Consumer Reports tapasztalatai szerint a készülékben körben vezetett antenna bizonyos érintésre egyszerűen elveszti a kapcsolatot a hálózattal.

Mike Gikas, a szervezet szakértője a Consumer Reports internetes portálján úgy fogalmaz, hogy ha egy gyenge vételt kínáló területen a felhasználó megnyomja a telefon bal alsó sarkát - ami főként a balkezesekkel fordulhat elő -, akkor szakad a vonal. Az Apple azzal magyarázza a hibát, hogy a térerőt jelző szoftver tévesen erősebbnek mutatja a vételt, mint amilyen az valójában. Három vásárló azonban már beperelte az Apple-t az iPhone 4 hibájáért.

A Consumer Reports pozitívumokat is talált: hosszú üzemidejéért dicsérte a telefon akkumulátorát, élességéért képernyőjét és kiválónak találta videokameráját. Csak a vételi probléma miatt nem ajánlják a vevőknek az iPhone 4-et - közölte Gikas -, az Apple-nek meg kell találnia a hiba hosszú távú és természetesen ingyenes kiküszöbölésének módját. A Reutersnak nyilatkozó elemzők szerint a Consumer Report negatív jelentése befolyásolhatja az iPhone 4 értékesítését, mivel nagyon sok amerikai fogyasztó elolvassa a szervezet tesztjét, mielőtt dönt egy termék vásárlásáról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Gamecube86 #12
  Már hárman beperelték őket mert megszakadt a vonal. Mindig tudtam hogy az amerikaiak idióták viszont minden alkalommal elszörnyedek ennek mértékén.
 • shadowdracon #11
  Kicsit utánajárva, meg lehetett volna tudni, hogy az iPhone 4 hibája nem hardwares, hanem szoftveres. Egyszerűen az iOS 4 basebandje rosszul van bekalibrálva, így ez nem csak az új telefonon probléma, hanem a 3G-n és a 3GS-n is. Tehát nem az iPhone 4 a rossz, a hibát pedig később, az 4.1 kiadásával javítják.
 • farxis #10
  hüje köcsögök!!!!!!!! az iphone 4 a legjobb műszaki eszköz az ipaddal és a maccal eggyüttvéve!!!!!!!!
  Nincs is semmiféle gond vele nekem is ijen van és tökéletes minőségi!
 • sanyicks #9
  az android az egy gép? Nem is tudtam. Azt hittem csak egy szoftver...
 • G_ArchAngel #8
  "A durva beszólogatások odáig fajultak, hogy az Adobe is kardot rántott, a Google (és az androidos telefonok gyártói) pedig szépen elkezdték belepakolni készülékeikbe a Flash-támogatást."

  Van Flash peldaul iPad-on is, igaz, nem hivatalos uton, de legalabb ugyanolyan szar es hasznalhatatlan, mint Androidon:)
 • FoodLFG #7
  Az Apple elkúrta. Nem kicsit. Nagyon.
  by webisztan

  Merthogy. Az Apple marketing- és kommunikációs stratégiája szerintem az elmúlt években kizárólag arra épült, hogy az ő termékeik önmagukban véve kiválóak. Prémium eszközökről van szó, ezért is kell borsos árat fizetni értük. Az Apple fanboyai pedig hétről hétre teleírták a webet azzal, hogy mennyire tökéleteset alkotott már megint az Apple.
  ...
  A durva beszólogatások odáig fajultak, hogy az Adobe is kardot rántott, a Google (és az androidos telefonok gyártói) pedig szépen elkezdték belepakolni készülékeikbe a Flash-támogatást.
 • sanyicks #6
  Majd az iphone5 abban ez lesz a fenomenális, fantasztikus új feature, hogy az már nem bont :D
 • Komolytalan #5
  Nem barmok, csak ők _tudják_, hogy ezt meg lehet javítani pár sg.hu cikkel is. Pl Jobs bácsi nyilatkozza, hogy "nem szakad meg hívás közben". És onnan kezdve minden Iphone4 meggyógyul. Esetleg ha ez nem jönne be, akkor Jobs bácsi nyilatkozza, hogy "Ez egy új feature, amivel spórolunk a telefonálóknak, hogy más, értelmes dolgokra költsék a pénzüket, ne hülye telefonálásra".
 • Koge #4
  itt a hivatalos link, sztem hiteles
 • GHOST7 #3
  Sajnos ez most iPhone 4 nem jött be :8
  ráadásul Samsung wave & Galaxy odavert neki és még 40% olcsóbb is.
  Ahogy mondjátok iphone 4 vásárlok elkapkodták .