Napi Online

Ki kérhetné meg a Palm kezét?

A Morgan Stanley elemzése szerint a Nokia és a Motorola lenne a két legkézenfekvőbb kérője az okostelefon-gyártónak.

A Palm részvényeinek árfolyama egy hét alatt közel duplázódott az okostelefon-gyártó körüli pletykák miatt. A Palmot több céggel is hírbe hozták, többek között a Google Androidjait gyártó tajvani HTC-vel, a Nokiával, a Lenovóval és a RiM-mel is. A részvény jegyzése kevesebb mint egy hét alatt 3,85 dollárról 6,04 dollárra ugrott fel, majd innen 15 százalékot zuhanva 5,16 dollárra esett vissza keddre.

A felvásárlási pletykák árfolyam-felhajtó hatása kezd elveszni, így a Morgan Stanley a híresztelések mögé nézett, s legújabb elemzésében közölte: a Microsoft, a Dell, a Samsung, a Lenovo és az LG minden bizonnyal kevesbé találná meg a közös hangot a céggel. A HTC és a RiM érdeklődése megalapozott lehetne, de ezeknél is jobb eséllyel indul a kérők között a Nokia és a Motorola.

A Bloomberg értesülése szerint a Palm kerítője a Goldman Sachs lett. A Palm Pre készüléket is gyártó cég vonzereje az általa fejlesztett WebOS operációs rendszerben rejlik. A hírek szerint a legtöbb társaság azért érdeklődik a Palm iránt, mert felvásárlásával megszerezné a cég amerikai jogvédelem alatt álló technológiáját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!