SG.hu

Közösségi nyüzsgés a Gmailben

A Google Zümm lehetővé teszi, hogy a felhasználók egyszerűen nyomon követhessék ismerőseik közösségi tevékenységét. A szolgáltatás közvetlenül a Gmail postafiókból, illetve akár mobiltelefonról is elérhető.

Napjaink számtalan státuszüzenettel, csirippel és folyamatosan frissülő hírfolyamokkal teli világában az eligazodás egyre nehézkesebbé válik. A Google Zümm egy új, és egyszerű módja a státuszüzenetek, fotók, videók és más egyéb tartalmak kezelésének, megosztásának, valamint beszélgetések kezdeményezésének. A Zümm a már meglévő közösségi kapcsolatokat használja a Gmail postafiókon belül, illetve email és chat előzmények alapján ajánl ismerősöket.

A Zümmben az egyes tartalmak megosztása történhet privát vagy nyilvános módon is, így a felhasználóknak nem szükséges más szolgáltatásokat használnia. A már meglévő Gmail fiókkal való szoros integrációnak köszönhetően, könnyen nyomon követhetőek a beszélgetésfolyamok. Továbbá a Zümm mobiltelefonos használatakor az aktuális tartózkodási hely is megosztható.

A Google Zümm egy olyan nyílt rendszer, ami jelenleg támogatja a Picasát, a Google Readert, a YouTube-ot, a Flickr-t, a Bloggert és a Twittert, és a sort számos más alkalmazás követheti majd. A fejlesztők és szolgáltatók, akik szeretnék termékeiket a Zümm-be integrálni egy egyszerű feed-alapú API segítségével megtehetik ezt, mely idővel egy teljesen írható/olvasható API-vá alakul majd. A Google Zümm szolgáltatást a következő hetekben a Google fokozatosan terjeszti ki a Gmail-fiókokra, így az új ikon hamarosan minden felhasználó számára megjelenik majd a Beérkező levelek mappa alatt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!